15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Neverjetno: Pirc Musarjevi je sedaj “žal”, ker je bila kampanja premalo vsebinska, čeprav je podpirala priznanje Palestine?

Piše: G. B. 

Kot smo že vajeni, smo tudi tokrat lahko ujeli nekaj krokodiljih solz, ki jih je pretočila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Slednja je za medije, ko je oddala glas, povedala, da se je kampanja pred evropskimi volitvami premalo posvečala pravim evropskim temam. 

“Nenazadnje je 80 odstotkov vse zakonodaje, ki se jo sprejema v Evropskem parlamentu, treba preliti v slovensko zakonodajo ali jo neposredno uporabljati, zato so te volitve tako zelo pomembne. In ne pozabimo, da je Evropski parlament edina neposredno izvoljena institucija v EU,” je spomnila.

No, precej nerodno izvijanje. Predsednica Pirc Musarjeva je bila namreč ena najbolj aktivnih podpornic priznanja Palestine. To je bila tema, s katero je tranzicijska levica ugrabila javni prostor v zadnjem času. 4. junija, ko je državni zbor s škandalozno zlorabo poslovnika glasoval o priznanju, je še isti večer Pirc Musarjeva izrazila zadovoljstvo, da je Slovenija priznala Palestino. Kot je še zapisala na družbenem omrežju X, bo tako lahko še bolj kredibilno pomagala palestinskemu narodu na njegovi težki poti k resnični samostojnosti in enakopravnosti v mednarodni skupnosti.

Povrh vsega pa je za še več zmede poskrbel Inštitut 8. marec z lažno informacijo, da se bo danes  odločalo tudi o splavu. Pirc Musarjeva je njihovo peticijo podpisala marca letos in tako podpira njihovo agendo.

Predsednica bo preostanek današnje volilne nedelje sicer preživela na Goričkem. “Grem na evangeličansko mašo in potem 18. junija tudi na katoliško mašo pred dnevom državnosti,” je dodala. Mimogrede, evangeličani svojega obreda ne imenujejo “maša”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine