10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Neverjetno: Leva opozicija s sindikati ustvarila kaos v šolstvu, sedaj bi nanj opozarjali

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Kaosa je natančno toliko, kolikor ga uspete ustvariti v KUL, stranki SD in vašem satelitu SVIZ. Če bi postali vsaj za malenkost bolj konstruktivni, bi bilo veliko bolje,” se je predsednik vlade Janez Janša odzval na sporočilo Socialnih demokratov, da stranke LMŠ, SD, SAB in Levica sklicujejo izredno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino zaradi “kaotičnega stanja” pred začetkom šolskega leta.

Socialni demokrati so se med drugim valom epidemije zavzemali za šolo brez mask, prav ti so se nedavno že drugič zavzemali za šolo brez mask z zapisom njihove vidne predstavnice in celo zdravnice Brigite Skela Savič. Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, ki ga vodi Branimir Štrukelj, je ves čas veljavnosti strogih ukrepov nasprotoval obveznim maskam, testiranju in cepljenju zaposlenih v šolstvu.

Danes pa so stranke leve opozicije (SD, SAB, Levica in LMŠ) najavile, da bodo sklicale izredno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino zaradi “kaotičnega stanja” pred začetkom šolskega leta. Pri tem je treba poudariti, da so ravno ti ves čas epidemije ustvarjali kaos in naredili vse, da šolstvo ne bi bilo pripravljeno za novo šolsko leto. 

Glede kaosa jim je odgovoril tudi premier Janez Janša in zapisal, da kaosa ustvarijo natančno toliko, kolikor ga uspejo ustvariti v KUL, stranki SD in vašem satelitu SVIZ. Če bi postali vsaj za malenkost bolj konstruktivni, bi bilo veliko bolje,” je dejal Janša. Konstruktivnost ni bila vrlina slovenske opozicije, saj je ta nagajala v najtežjih časih, kar počne tudi sedaj. Ostale države se ne soočajo s tako destruktivno opozicijo in sindikati, zato so se lahko v miru in s skupnimi močmi pripravili na novo šolsko leto. Tudi ministrica Simona Kustec je prejšnji teden sporočila, da so dogovori v zaključni fazi, kar ne pomeni kaosa, ki ga očita opozicija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine