8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Neverjetno! Jože Možina prijavil grožnjo, zdaj je pa kar on osumljenec? Grozijo mu z nasilno privedbo!

Piše: G. B. 

Pred časom smo poročali, da je Jože Možina zaradi nadlegovanja na javnem mestu objavil fotografijo človeka, ki ga je nadlegoval. Šlo naj bi za istega, ki je pred leti pred zgradbo vrhovnega sodišča fizično nadlegoval našo novinarko Petro Janša. 

“A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl name po imenu in me par 100m hoje nadlegoval. Če sem prav razumel ga moti moje delo in je sposoben vse mogoče. Bi ga policija lahko malo umirila?” se glasi objava znanega novinarja, dokumentarista in avtorja zelo brane knjige “Slovenski razkol” dr. Jožeta Možine z dne 19. aprila.

Policija seveda ni ukrepala, se je pa zgodilo obratno. Zaradi domnevno nezakonite objave fotografije je Možina na dom dobil vabilo na policijsko zaslišanje, v obvestilu je omenjena grožnja s prisilno privedbo. NORO- globoka država je očitno v naletu proti novinarjem, ki nismo na “liniji”. Namesto, da bi policija preganjala moškega, ki me je nadlegoval na javnem mestu, skupaj z drugimi, ki so mi že večkrat fizično grozili (ne le meni)- sem osumljenec jaz – in grozijo mi s prisilno privedbo. Tako ne gre več naprej, tonemo v totalitarizem. Desno je fotografija tega istega tipa, ki je z rdečo zvezdo in vzklikom motil/provociral na predstavitvi moje knjige v Konzorciju. In take provokatorje in nasilneže policija ščiti? Seveda se ne bom pustil ustrahovati,” je včeraj zapisal Možina.

Predsednik SDS Janez Janša pa je opozoril, da je represivni del globoke države s podporo Golobove vlade popolnoma podivjal. “Včeraj Boris Tomašič, Uroš Urbanija, danes Jože Možina, jutri ti … Sodstvo, tožilstvo, politična policija .. Vsi v akciji. Vzdušje moreče. Ljudje bežijo iz policije. Samo PP Bežigrad je zapustilo 11 policistov in celo tajnica, v letu dni v Sloveniji preko 350 policistov manj.”

Ampak očitno notranjemu ministru Boštjanu Poklukarju ne pride do živega. Da pa so tisti, ki so žrtve, sedaj prikazani kot storilci, pa smo se že kar nekako navadili. Kar je povsem zgrešeno – na takšno logiko se ne smemo navaditi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine