-0.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 novembra, 2022

Neverjetno: Ilegalni migranti v Beli krajini poklicali na 112 in zaprosili za azil! So jim tako svetovali petokolonaški nevladniki?

Danes smo v uredništvo Demokracije prejeli neuradno informacijo, da naj bi v zadnjih 24 urah v Belo krajino prišla skupina okoli 50 ilegalnih migrantov, ki so ob prihodu na slovensko ozemlje kar sami poklicali policijo in zaprosili za azil. Prav to pa naj bi bil del nove taktike migrantov, saj Slovenija nudi ugodne pogoje ilegalnim migrantom, kar dokazujejo številni javni razpisi, povezani z ustanavljanjem centrov za migrante.

 

Informacijo smo seveda preverili tudi na Policijski upravi Novo mesto, od koder so nam odgovorili, da so kočevski policisti, ki sicer spadajo pod ljubljansko policijsko upravo in pomagajo varovati državno mejo na območju Črnomlja, nekaj po devetnajsti uri na cesti Vinica – Stari trg prijeli 7 državljanov Afganistana, med njimi tudi dva mladoletna. »Da so v Sloveniji in se skrivajo v gozdu, so sporočili sami po telefonu na številko 112, od tam pa so o klicu obvestili operativno komunikacijski center, ki je na to opozoril policiste na širšem območju Črnomlja in Metlike. Policijski postopki s prijetimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni,« nam je v elektronskem sporočilu sporočil Robert Perc z novomeške policijske uprave.

Potrdili pa so tudi, da so v zadnjih 24-tih urah policisti na območju Bele krajine prijeli 48 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Poleg omenjenih sedem še 17 na relaciji Sečje selo – Sinji vrh, 15 na relaciji Balkovci – Preloka in 9 v bližini naselja Damelj.

V uradnem sporočilu policije je sicer navedeno, da so včeraj dopoldne vodniki službenih psov na relaciji Sečje selo – Sinji Vrh v gozdu prijeli 17 oseb iz Afganistana, Pakistana in Bangladeša, ki so v Slovenijo prišli nezakonito in so se skrivali v gozdu. Med njimi je bilo pet mladoletnikov. Popoldne pa so črnomaljski policisti na relaciji Balkovci – Preloka prijeli 15 nezakonitih migrantov iz Afganistana, Pakistana in Irana. Med njimi so bili tudi trije mladoletniki.

Kočevski policisti, ki pomagajo varovati državno mejo na območju Črnomlja, so nekaj po devetnajsti uri na cesti Vinica – Stari trg prijeli 7 državljanov Afganistana, med njimi tudi dva mladoletna. Da so v Sloveniji in se skrivajo v gozdu, so sporočili sami po telefonu na številko 112, od tam pa so o klicu obvestili operativno komunikacijski center, ki je na območje napotil policiste.

V poročilu je še zapisano, da so ponoči črnomaljski policisti v okolici naselja Damelj ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, v katerem je bilo devet državljanov Pakistana, ki so državno mejo prečkali nezakonito, med njimi je bil tudi otrok. V delo so se vključili tudi kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, ki so vozniku odvzeli prostost. Policijski postopki s prijetimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

A to še ni vse, saj se nekateri ilegalni migranti po Sloveniji prevažajo celo z avtomobili. Črnomaljski policisti so namreč v kraju Gaber okoli sedme ure zvečer ustavili 27-letnega državljana Sirije, ki je vozil osebni avtomobil nemških registrskih tablic. Ugotovili so, da Sirec nima ustreznega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, njega pa odpeljali v takojšnji postopek na sodišče.

Skratka, pritisk migrantov na našo južno mejo se povečuje, svoje pa so seveda dodali tudi nevladniki, ki migrantom dajejo napotke za čim lažje pridobitev azila. Očitno se ti nevladniki, pravzaprav petokolonaši, zavedajo svojega nezakonitega početja, zato ne obveščajo več oni policije, ampak migrantom naročijo, kam naj pokličejo. Očitno ne na številko 113, torej direktno policije, ampak na 112. Pa ne, da si želijo posega gasilcev?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine