28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Neverjetno: država v imenu nekakšnega internacionalizma v praksi ukinja kategorijo narodnosti; je to povezano tudi z navalom tujcev na prijavo stalnega bivališča v Ljubljani za potrebe Zorana Jankovića?

Med okostnjaki iz omar prejšnje vlade – očitno se takšna politika nadaljuje tudi sedaj – velja omeniti tudi to, kako je leta 2016 ministrstvo za javno upravo, ki ga je takrat vodil Boris Koprivnikar, dejansko ukinilo izrekanje o narodnosti. Kar je očitno še eden od ukrepov, kako vsiliti lažno »multikulturnost«.

 

Verjetno se spomnite, kako so že ob popisu prebivalstva leta 2002 razni kulturni (in tudi klasični) marksisti dvigovali prah glede izrekanja o narodnosti in o verski pripadnosti, s čimer so marsikaterega državljana prestrašili in prisilili k temu, da se ni hotel izreči glede narodnosti in verske pripadnosti. No, očitno gre trend dalje v smer brisanja narodnosti, v naši državi kmalu ne bomo smeli več vedeti, kakšne narodnosti je kdo. Na to nas je opozorila tudi naša bralka, ki pravi, da je celo njen mož imel v prejšnji državi SFRJ v vojaški knjižici vpisano narodnost, češ da je Slovenec.

Za kaj gre? Direktorat za upravne notranje zadeve, naturalizacije in migracijo je 11. avgusta 2016 razposlal navodila upravnim enotam o vodenju podatka o narodnosti oz. prepovedi za posredovanje podatkov v registru stalnega prebivalstva. Gre za Zakon o prijavi bivališča, kjer je navedeno, da se posameznik ob prijavi oz. odjavi bivališča oz. spremembi naslova ni več dolžan izreči o svoji narodnostni pripadnosti, na kar ga mora upravni delavec posebej opozoritio. Poleg tega naj bi se posameznika zaščitilo tudi z varstvom osebnih podatkov. Ker pa v tem času – spremembe so začele veljati 13. avgusta 2016 – register prebivalstva še ni bil prilagojen novi zakonski določbi, so morali upravni delavci v polje, kjer se označuje narodnost, vpisovati »neznano«, pri posredovanju podatkov pa se označi »ne«.

Kaj to pomeni? Morda predvsem to, da se nacionalna pripadnost v praksi ukinja pod pretvezo pravice do neopredelitve. Kar je seveda v skladu z neomarksistično doktrino o tem, da je absolutno pomembno, kakšne narodnosti je posameznik in da se narodnost vpiše le, če se sam izrecno želi izreči o tem. Čisti internacionalizem torej – slovenska narodnost nenadoma ni več pomembna, prav tako ni več pomembno, če je nekdo tujega porekla. Vse to pa vodi k sklepu, da je zakonodajalec želel s tem olajšati migrantom bivanje ter jim omogočiti večjo zaščito pred morebitnimi »nacionalisti«, s tem pa uvesti lažno “multikulturnost” skozi stranska vrata. Ob tem velja spomniti na dejstvo, da je slovenski narod ustavna kategorija, saj tretji člen slovenske ustave določa, da je Slovenija “država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe”.

Zanimivo je, da je pri tem dopisu nekaj stvari precej bizarnih. Namreč, v glavi dopisa je napisano »ministrstvo za notranje zadeve in javno upravo«, torej gre za združeni dve ministrstvi. Takšno ministrstvo je obstajalo zgolj v času vlade Alenke Bratušek, torej od marca 2013 do izvolitve Cerarjeve vlade septembra 2014. Takrat je ministrstvo vodil Gregor Virant, z izvolitvijo Cerarjeve vlade pa se je združeno ministrstvo znova razdelilo – notranje zadeve je prevzela Vesna Györkös Žnidar, javno upravo pa Boris Koprivnikar. Vendar pa dopis nosi datum 11. 8. 2016, torej skoraj dve leti po tistem, ko enotnega ministrstva za notranje zadeve in javno upravo ni bilo več! Zakaj je uporabljen takšen dokument, ni jasno, lahko pa sklepamo, da je bil za to odgovoren minister za javno upravo Boris Koprivnikar, glede na to, da je šlo za navodila upravnim enotam.

Morda pa velja vendarle spomniti tudi na to, o čemer smo pisali že ta teden, namreč, da je Upravna enota Ljubljana v zadnjih nekaj tednih dobesedno pokala po šivih, zaradi česar se je zgodila tudi stavka, ki sicer ostaja trenutno zamrznjena. Iz UE Ljubljana so nam sporočili, da je bil največji naval na oddelke, kjer so se registrirali tujci, slednji pa imajo na lokalnih volitvah vsaj delno volilno pravico. Več bralcev nas je opozorilo na manipulacije v zvezi s prijavami stalnega bivališča v Ljubljani v zadnjem času z namenom, da bi bilo v volilne imenike vpisanih čim več volivcev Zorana Jankovića (o tem smo pisali TUKAJ). Glede na zakonske določbe o narodnosti ter o tajnosti glede prijave in odjave bivališča se zdi, da je ta manipulacija sedaj celo lažja, saj je mogoče zaradi zakonske ureditve marsikaj prikriti. Povedano drugače: vladajoča nomenklatura spreminja zakone, s tem pa spreminja Slovenijo po svoji meri. In če je ne bomo ustavili, bo prepozno!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine