6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Neverjetna šlamparija organov pregona: migrant, ki je bil obsojen zaradi vloma in bi moral začeti prestajati kazen, izginil brez sledu? Moral bi biti že zdavnaj izgnan!

Sircu Samirju Abu Huseinu sodišče v Mariboru ne bo več poskušalo predati poziva, da mora v zapor, na njegovem zadnjem znanem naslovu v Hočah. Obsojeni je namreč izginil. V spletnem časopisu sem poročal o nekaj podobnih sodnih primerih, ko so bili v tatvine vpleteni prosilci za azil, ki so pozneje tudi izginili, kar onemogoči izvedbo sodb.

 

Tokratni primer je nekoliko poseben, ker je bil tujec že večkrat obsojen in že pred letom pred izgonom iz države. V Sloveniji Samir Abu Husein ni več prijavljen, s policijske postaje Rače pa so sodišče obvestili, da bi lahko bil v Nemčiji. Sporočila, da mora v zapor, mu zaradi tega ne bodo še v tretje poskusili vročiti na naslovu, kjer je bil nekoč prijavljen, poslej bo vabilo v zapor obešeno na oglasni deski in na spletnem portalu sodišča. To naznanilo je takšno:

Poziv, da mora v zapor, so mu poskušali vročiti marca in maja letos. Portal Svet24 je pred letom poročal, da je bil takrat 40 let star Abu Husein Samir obsojen (ne prvič) na zaporno kazen v Mariboru. Sodil je okrožni sodnik Boštjan Polegek, tožilec Tilen Ivič je za pleskarja brez zaposlitve zahteval kazen zaradi vloma v stanovanjsko hišo na območju Maribora, v katero je prišel skozi okno, ki ga je razbil, oskrbel pa se je s pivom, viskijem, kavo, prstanom, daljšo verižico, nekaj uhani, moško denarnico, ženskimi hlačami, plaščem, usnjeno jakno, navadno jakno … Sirec se je branil brez odvetnika, tatvino je priznal, hkrati pa trdil, da se zaradi alkoholiziranosti ničesar ne spomni. Ker je bil sedem mesecev že v zaporu (obsojen pa prej že trikrat) in je prejel tudi odločbo o izgonu, je hotel, kot je povedal na sodišču, tudi s priznanjem doseči pogojno kazen, da bi čim prej odšel domov.

Sodišče ga je obsodilo na pol leta zapora in plačilo odškodnine, a to, kot kaže, ne bo preveč učinkovito.

Zadnje novice

Sorodne vsebine