7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Neverjeten izpad skrajnega levičarja Bogdana Biščaka v besednem obračunu z varnostnim strokovnjakom Pernetom! Svobodne migracije primerja z nacizmom, konec Evrope je bil vzpon krščanstva

Ilegalne migracije v zadnjem času dodobra razburjajo slovensko javnost, kar ne čudi, saj je migrantska kriza tudi v Sloveniji in njeni soseščini dokončno eskalirala v obliki napadov na domove in ljudi same. To dokazujejo številna poročila o pretepih, krajah in drugih kriminalnih dejanjih ilegalnih migrantov. Žolčna razprava o migrantski krizi se je preselila tudi na družbena omrežja. Na Twitterju pa je v nedeljo dopoldne spletne uporabnike popolnoma šokirala radikalna, direktna in brezkompromisna izjava nekdanjega vodilnega politika strank LDS in Zares Bogdana Biščaka. V seriji “tvitov” si je v besednem obračunu s strokovnjakom za varnostna vprašanja Boštjanom Pernetom privoščil nepredstavljivo; ilegalne migracije je namreč primerjal kar z nacizmom in vzponom krščanstva v Evropi, za kar pa ga zaenkrat Twitter še ni sankcioniral.

 

Glede na to, da slovensko-hrvaška meja zaradi množičnega pritiska ilegalnih migrantov dobesedno poka po šivih, njihova kriminalna dejanja ob meji in tudi v notranjosti Slovenije pa se vrstijo eno za drugo, ne čudi, da je tematika migrantske krize ena najbolj komentiranih na družbenih omrežjih. Do sporne izjave je pripeljala diskusija, ki se je navezovala na članek MMC RTV SLO z naslovom “Pozivi h koncu kriminalizacije solidarnosti s prebežniki”, v katerem je bilo manipulativno predstavljeno zavzemanje različnih nevladnih organizacij za to, da bi ilegalne migracije postale legalne. Vse to seveda z namenom, da bi te še naprej lahko na sporne načine, financirane s strani davkoplačevalcev, pomagale ilegalnim migrantom na njihovi poti v boljši svet. Naj spomnimo, že dan prej je Dnevnik objavil sporen članek, v katerem je evropske države krivil za tragedije 150 Libijcev, ki so potonili s čolnom vred pred afriško obalo – in zahteval ponovno popolno odprtje meja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine