11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Nevarna manipulacija Dnevnika s slovenskimi bralci: Evropejce krivijo za tragedijo libijskih migrantov v Sredozemlju, 150 mrtvih pa izkoristili za pozive k ponovnemu “odprtju meja”

Slovenski levičarski časopis Dnevnik ponovno izkorišča tragedijo nič krivih migrantov za promoviranje ideje odprtih meja in prevračanje krivde za migrantsko krizo na Evropo. Objavili so namreč članek, v katerem poročajo o potopitvi dveh čolnov z migranti pretekli teden ob obalah Libije, v kateri je utonilo kar 150 migrantov, omenjeno pa takoj izkoristijo za odkrit napad na Evropsko unijo, češ, da mora spremeniti politiko do migracij. To pa seveda po mnenju strokovnjakov za varnostna vprašanja in številnih politikov ni prava rešitev. Tudi, če bi evropske države sprejele vse ljudi, ki se odpravijo na pot, bodo s čolni prihajali znova in znova, stari kontinent pa tega bremena dolgoročno ne bo zmogel. Za primerjavo, samo Nigerija, najbolj poseljena afriška država, šteje kar 200 milijonov prebivalcev, kar je slaba tretjina prebivalstva Evropske unije. Ljudem bi se moralo pomagati v njihovih izvornih državah, kar je med prvimi ugotovil madžarski premier Viktor Orbán, ki mu levičarji sicer večkrat neupravičeno očitajo neprimeren odnos do migrantske krize. Podobno stališče so v Sloveniji zavzele tudi stranke SDS, SLS in Domovinska liga. Evropska unija ne more biti kriva, da se migranti, katerim za nameček v Dnevniku pravijo “prebežniki” in “begunci”, čeprav ne prihajajo z območij, kjer je oboroženi spopad, vsakodnevno odpravljajo čez Sredozemsko morje. Kriv je organiziran kriminal tihotapcev, ki z nezakonitimi migracijami mastno služi.

 

Medtem, ko nedovoljeni vstopi v Slovenijo in kriminalna dejanja ilegalnih migrantov na njenem območju ne pojenjajo, osrednji slovenski levičarski mediji še vedno kar tekmujejo v tem, kdo bo uspešneje promoviral politiko odprtih vrat, ki jo liberalna ideologija evropskih državam vsiljuje že od samega začetka migrantske krize. Zadnji primer, ki jasno nakazuje, da slovenski levičarski mediji za promoviranje ideje odprtih meja in prevračanja krivde za migrantsko krizo na Evropo izkoriščajo celo tragedije migrantov v Sredozemskem morju, je članek z naslovom “Utopljeni migranti pred Libijo: evropska tišina po letošnji največji tragediji v Sredozemlju”, ki ga je objavil časopis Dnevnik.

V članku Aleša Gaubeta je najprej predstavljena nedavna tragedija migrantov pred obalami Libije, v kateri je utonilo kar 150 migrantov. Zapisano je: “Na najbolj smrtonosni migracijski poti na svetu v Sredozemskem morju med obalama Afrike in Evropske unije se je v četrtek pripetila huda tragedija. Ko sta se nedaleč od libijske obale prevrnila dva lesena čolna z okoli 250 do 300 migranti, je za polovico pomoč prišla prepozno. Po ocenah visokega komisariata za begunce je utonilo med 115 in 150 migrantov.” Dodano je še, da je letos na območju Sredozemskega morja umrlo že 684 migrantov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine