31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Grozljiva nesreča na Kreti: Skala ubila za slovensko turistko, otrok poškodovan

Piše: J. S., STA

Nad hotelom na Kreti se je ponoči s pobočja odlomila večja skala in ubila turistko, ki je s sinom spala v eni izmed sob. Na zunanjem ministrstvu so potrdili, da gre za slovensko državljanko, še en slovenski državljan je poškodovan.

V hotelu sta bila po poročanju medijev in tujih tiskovnih agencij nastanjena tudi osemletni sin in 51-letni soprog 47-letne žrtve. Sina so zaradi poškodb hospitalizirali. Soprog naj bi spal v drugi sobi in ni bil poškodovan.

Kot je zunanje ministrstvo navedlo v tvitu, je slovensko veleposlaništvo v Grčiji v stiku s slovenskim državljanom in nudi ustrezno pomoč. Ob tragični nesreči so družini in svojcem izrekli iskreno sožalje.

Nesreča se je zgodila malo po polnoči, ko se je s pobočja nad hotelom odtrgala velika skala in padla na hotelsko poslopje ob plaži Agia Fotia na vzhodu Krete. Del stavbe je bil pri tem uničen, poročanje grške javne radiotelevizije ERT povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Televizija je tudi pokazala posnetke več skal nad poslopjem, ki bi se prav tako lahko odlomile. Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis pa je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost tovrstne nesreče.

Na prizorišču naj bi posredovalo več deset gasilcev, ki jim je uspelo rešiti dečka.

Družina naj bi bila na počitnicah na Kreti in naj bi se prav danes imela namen vrniti od tam.

Manjši zaliv Agia Fotia je sicer med turisti zelo priljubljen. Leži manj kot 15 kilometrov od mesta Ierapetra.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine