12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Neprijavljeni petkovi shodi: Jenull na svojo roko okupiral križišče sredi Ljubljane – bi odgovarjal, če bi se zgodilo, da bi blokiral reševalno ali gasilsko vozilo na nujni vožnji?!

Na petkovih nezakonitih protestih v režiji Jaše Jenulla so poskrbeli za novo provokacijo. Križišče pred sedežem Ministrstva za okolje in prostor so si namreč uzurpirali in ga spremenili v “Trg republike za Bežigradom v Ljubljani”. Policisti novemu izzivanju niso nasedli in so se odzvali mirno. “Zapiranje cest je klasična provokacija, cilj je izzvati policijsko reakcijo in kot “žrtev” privabiti na svoje shode več ljudi. K sreči pa deluje tudi obratno, če policijske reakcije ni, se tako izgublja podpora Ljubljančanov,” se je na gesto protestnikov odzval član vladnega sveta za sprejemanje protikoronskih ukrepov Tomaž Štih.

 

Jaša Jenull, ki se mu očita, da je zgolj lutka v rokah Socialnih demokratov, očitno še ne namerava prenehati s svojimi teatralnimi predstavami. Po “ljudsko sprejetem participativnem proračunu” v preteklosti, je sledila okupacija križišča pred Ministrstvom za okolje in prostor. To je letos sprejelo nekaj sprememb okoljske zakonodaje, v kateri so me drugim navedli, pod kakšnimi pogoji lahko nevladne organizacije nastopajo v okoljskih postopkih. Z novo zakonodajo so jim pristrigli peruti in hitro se je izkazalo, da so se na cesto podali samo zato, da ne ostanejo brez denarja iz državne blagajne.

V preteklosti smo že poročali, da je Jaša Jenull le lutka v rokah vplivnega člana SD Jerneja Štromajerja. Viri so nam v preteklosti tudi razkrili, da je Jenull spodbujal provokacije in nasilje nad policisti in netransparentno porabljal zbrani “protestniški denar”. Glede na očitke naših virov smo Jenullu poslali vprašanja, vendar se mu nanje ni zdelo vredno odgovoriti. Njegov molk sporoča več kot tisoč besed.

Jaša Jenull je produkt Warholove misli, da lahko vsak posameznik doživi 15 minut slave

Vse te petkove manifestacije spominjajo na znamenito misel enega največjih ameriških umetnikov Andyja Warhola, “v prihodnosti bo vsak lahko doživel 15 minut svetovne slave.” Prav pojava Jaše Jenulla na slovenski medijski prostor je manifestacija znamenite Warholove misli. Neznani režiser z zanimivo družinsko preteklostjo, je od nikoder postal osrednji obraz boja proti aktualni vladi v rokah levih medijskih političnih struj.

Medijska slava mu ugaja, saj dobro ve, da je večinski slovenski javnosti predstavljen kot posameznik, ki se je pogumno uprl sistemu. Neodvisni mediji v rokah bivšega režima mu niso niti enkrat zastavili vprašanje, ali upošteva vse zakonodajne postopke, da se protest lahko izvede. Njegova moč je postala že tako velika, da je pred nekaj tedni novinarki 24ur Katarini Matejčič sam dajal navodila, kako mora biti prispevek za občinstvo pripravljen.

https://nova24tv.si/wp-

Jaša Jenull in novinarka 24ur Katarina Matejčič. (Foto: Twitter)

Na Jenullovo srečo, zaradi neokusnih provokacij še nobenemu državljanu ali policistu ni počil film 

Okupacija križišča sredi Ljubljane na način, da zaustaviš ves promet, je popolnoma nesmiselna in nevarna za vse protestnike. Kaj bi bilo, če bi se na nujni vožnji znašlo reševalno ali gasilsko vozilo in bi se peljal mimo protestniške manifestacije v predelu ljubljanskega Bežigrada?

 Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine