13.3 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

Neprijavljen shod je žalitev za Ukrajince – Milan Kučan opravičeval Putinovo nasilje!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Ne bi se smela zgoditi vojna in tisto, kar je pripeljalo do nje in kar je Putinu dalo razlog, da je to počel,” je na shodu za mir izjavil nekdanji vodja Zveze komunistov Milan Kučan, ki je hkrati dodal, da ga skrbi, ker se je vsa mednarodna skupnost skoncentrirala na orožju. Po videnem sodeč se je shod za mir sprevrgel v še en petkov protivladni protest.

Ob 17. uri se je pričel “shod za mir”, ki pa po podatkih policije tudi tokrat ni bil prijavljen. Že pred njim smo opozarjali, da ta nima nobene zveze s pomočjo Ukrajini in miru, temveč gre za še enega izmed “petkovih protestov”, na katerem se zbirajo levičarske nevladne organizacije z Metelkove 6, podprte z levo politiko. Tam smo lahko videli Jašo Jenulla, Sandro Bašič Hrvatin, Andreja Rozmana – RozoDejana Židana, Jonasa Žnidaršiča, Milana Kučana in druge.

Prisotni na shodu so tako pričakovano širili parole in transparente proti vojni in oboroževanju, transparente, na katerih so Janšo in Orbana primerjali s Putinom, vidne so bile rdeče zvezde – simbol, pod katerim sta služila tako Vladimir Putin in Milan Kučan.

Shod za mir se je pričakovano sprevrgel v  še en “petkov” protivladni protest. (foto: posnetek zaslona)

Kučan užalil Ukrajince
Televizija Top News pa je posnela tudi pogovor s Kučanom. Ta se je shoda udeležil, ker je po njegovem potrebno pokazati protest proti temu, kar se dogaja. Do tukaj vse prav, nato pa je izjavil, da do vojne ne bi se smelo priti, prav tako se ne bi smelo zgoditi tisto, kar je pripeljalo do nje in kar je “Putinu dalo razlog, da je to počel.” Kučan torej opravičuje nasilje in krivdo za napad pripisuje Ukrajini, EU in Natu, ZDA in ostalim. S tem razmišljanjem zagotovo ni naredil usluge Ukrajincem, ki so si sami izbrali pot na zahod in v EU – na pot v boljše življenje.

Kučana je prav tako zaskrbelo, da se je vsa mednarodna skupnost skoncentrirala na orožju – “na čim več orožja, namesto da bi zahtevali premirje za normalna pogajanja.” Pri tem je izpostavil slovenske izkušnje iz osamosvojitvene vojne, ko so premierju sledila mirovna pogajanja na Brionih. Nabava orožja po njegovo ne bo povzročila nič drugega kot čedalje več mrtvih, ranjenih in čedalje večje opustošenje. Kučan bo že vedel iz osamosvojitvene vojne in še prej iz komunistične revolucije, da je potrebno narod najprej razorožiti, da se ni sposoben braniti. Šele tako ga lahko pokoriš, kot je pričakoval Putin, da bo storil z Ukrajino in jo z “blitzkriegom” ter ustrahovanjem zasedel v nekaj dneh. Tukaj je treba poudariti, da je ravno oborožen odpor ključen, da Putinu ni uspelo, očitno pa si Kučan želi, da bi mu. Kot je znano, so leve vlade zunanjo politiko obrnile proti Moskvi in stran od zahoda ravno zaradi Kučana, danes pa je znova dokazal, da je na strani tirana. Da je putinist, shod pa še eno protivladno zasedanje korita lačnih posameznikov.

Jonas Žnidaršič. (foto: Posnetek zaslona)
Predstavniki LGBT. (foto: posnetek zaslona)
Neformalni vodja petkovih protestov Jaša Jenull. (foto: posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine