23.7 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Nekoč je kričala “poslance na minimalce”, sedaj si želi postati evropska poslanka!

Igralka in poslanka skrajno levičarske stranke Levica Violeta Tomić ima vse večje ambicije. Še ne dolgo nazaj je na slovenskih vstajah skandirala “poslance na minimalce”, nato je bila leta 2014 prvič izvoljena za poslanko državnega zbora, vendar je takoj pozabila, da bi si znižala poslansko plačo. Sedaj si želi postati evropska poslanka z več tisoč evri visoko plačo.

Evropska levica je imenovala slovensko poslanko Levice Violeto Tomić za vodilno kandidatko na majskih volitvah v Evropski parlament. Poleg Tomićeve bo eden od dveh vodilnih kandidatov tudi Nico Cue, nekdanji generalni sekretar Zveze kovinarjev Belgije (MWB-FTGB), so sporočili iz stranke Evropska levica.

Ali bo Tomićeva tudi nosilka liste slovenske Levice, še ni jasno. Kot je v izjavi za medije pojasnila poslanka, evidentiranje kandidatov v stranki namreč še poteka, se pa bo prijavila tudi sama, poroča STA.

Tomićeva spada med en odstotek najbogatejših
Čeprav Tomićeva v komunistični maniri rada poudarja, da se bori za revne in odrinjene, hujska proti kapitalu in neoliberalizmu, pa ima po oceni letno okoli 45 tisoč evrov neto prihodkov, kar jo prav tako uvršča v en odstotek najbogatejših na svetu. Po doslej znanih podatkih je lastnica večjega stanovanja v Ljubljani, lastnica terenskega avtomobila in nepremičnin v Metliki, ki jih je podedovala.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine