12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Nekdanji izvršni direktor Twitterja: Musk nas spravlja v nevarnost s tem, ko prikazuje, kako smo cenzurirali konservativce

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV)

Nekdanji Twitterjev vodja oddelka za zaupanje in varnost je v petek zvečer trdil, da je CEO Twitterja Elon Musk ogrožal življenja ljudi z razkrivanjem negativne novice o sinu takratnega predsedniškega kandidata Joeja Bidna in internih dokumentov podjetja, ki kažejo, kako so zaposleni cenzurirali konservativce.

Yoel Roth, Twitterjev nekdanji višji direktor, vodja zaupanja in varnosti, se je pritožil nad Muskovo odločitvijo, da prek novinarja Matta Taibbija objavi notranja sporočila podjetja o cenzuri podjetja glede prenosnega računalnika New York Posta Hunterja Bidna med predsedniškimi volitvami leta 2020.

Taibbi je tvitnil posnetke zaslona, ki kažejo, da so bili uradniki podjetja v rednih stikih z demokrati in da so cenzurirali vsebino, ki so jo demokrati želeli odstraniti.

“Javno objavljanje imen in identitet zaposlenih na prvi liniji, ki sodelujejo pri moderiranju vsebine, jih spravlja v nevarnost in je načeloma nesprejemljivo početje,” je Roth objavil na Mastodonu. Musk je dejal, da se je odločil za objavo informacij, ker je bilo “potrebno obnoviti zaupanje javnosti” v platformo, potem ko je cenzurirala zgodbo Hunterja Bidna.

 

Eden od tvitov, ki jih je objavil Taibbi, je pokazal, da so Demokrati vsebino konservativnega igralca Jamesa Woodsa Twitterjevi skupini za moderiranje vsebin “označili” za odstranitev. Woods je dal intervju za Fox News, ko je Taibbi objavljal interne informacije s Twitterja.

“Šest let sem bil tarča teh ljudi. Uničili so mi kariero,” je dejal Woods. “Uničili so mi preživetje. Uničili so mojo vero v to državo, ki jo je moja družina branila v vojski od revolucionarne vojne.”

“Lahko zagotovim eno stvar, bolj kot kar koli drugega, kar boš kdaj slišal v svojem življenju, bom dobil odvetnika. Tožil bom Demokratični nacionalni odbor. Ne glede na vse, ne glede na to, ali zmagam ali izgubim, se bom zavzemal za pravice vsakega Američana,” je dejal. “Nisem slaven, komaj me še kdo prepozna, ker so mojo kariero uničili prav ti ljudje.”

“Če moram biti jaz zastavonoša pri tem, potem bo tako. Ponosen bom, da bom to storil,” je dodal Woods. “Vlada Združenih držav se je zarotila, da mi vzame svobodo govora in jo vrže v smeti. In obstaja nekaj, česar bi se morali bati bolj kot česar koli, kar so si predstavljali v svojih najbolj norih sanjah. Najnevarnejši človek tem pokvarjenim, podlim škodljivcem, je Američan, ki se ga ne boji, in Joe Biden in vse tiste podgane, ki delajo z vami v DNC, da zaključim svoj govor, ne bojim se vas. In prihajam pote.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine