22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Nekdanji direktor PU Novo mesto postavil na laž Šarca in Pahorja: Marakeška deklaracija je za Slovenijo zavezujoča, Slovenija bo postala migrantski žep

Objavljamo odgovora Marjana Šarca, predsednika vlade, Boruta Pahorja, predsednika države, in stališče dr. Antona Olaja o dogodkih, povezanih z Marakeško politično deklaracijo in pričakovanem dogodku 10. decembra 2018 v Maroku.

Ilegalnih migrantov, ki čakajo na vstop v Slovenijo, je čedalje več. Ob tem je slovenska aktualna oblast že 2. maja 2018 v Maroku pristala na sprejem Marakeške politične deklaracije, ne da bi javnost o tem kaj vedela. S tem Slovenija na široko odpira vrata ilegalnim migrantom. Vladajoči se izgovarjajo, da dokument za Slovenijo ni zavezujoč, dr. Anton Olaj pa tovrstne navedbe postavlja na laž.

V Bosni in Hercegovini je več tisoč migrantov, ki čakajo na nadaljevanje poti čez Hrvaško in v Slovenijo. Njihovo natančno število niti ni znano, nekateri v BiH poročajo, da jih je že okoli 30.000, dnevno prihajajo novi. Veliko jih je že tudi na Hrvaškem, od koder domačini poročajo, da jih v nekaterih predelih okoli Plitvic in v Liki “kot mravelj”. Nekateri nameravajo oditi v druge zahodne države Evropske unije, vse več pa jih je, ki navajajo, da je njihova obljubljena dežela in s tem cilj – Slovenija.

Vladajoči se pripravljajo na postavitev migrantskih centrov v obliki šotorov ali zabojnikov
“Vlada Marjana Šarca se pospešeno pripravlja na njihov morebiten prihod v državo. Če se bo število ilegalnih prehodov meje podvojilo, bodo ob meji s Hrvaško začeli postavljati sprejemne centre v obliki šotorov ali zabojnikov,” je poročala komercialna televizija POP TV.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine