14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Ne verjamete, da se znotraj mošej dogaja islamska radikalizacija? V Avstriji v javnost prišel posnetek imama, ki nagovarja o potrebi ustanovitve islamske države

Avstrijski časopis Krone poroča o posnetku imama v eni izmed dunajskih mošej, v kateri ta prepričuje prisotne o potrebi ustanovitve islamske države. Avstrijska svobodnjaška stranka FPÖ je proti imamu že vložila prijavo na državno tožilstvo, po njihovem mnenju pa se so na posnetku pojavili tudi pripadniki muslimanske bratovščine, ki po Avstriji širijo protiavstrijske, protikrščanske in protidemokratične ideje.

Avstrijsko javnost pretresa posnetek iz ene izmed dunajskih mošej, v kateri islamski pridigar poziva slušatelje, med katerimi je bilo tudi veliko mladih, da imajo ti najpomembnejšo vlogo pri širjenju džihada in spreobrnjenju nevernikov.

Imam je po pisanju časopisa Krone Zakaria M., tam naj bi bila še dva pomembna islamska učitelja, šejk El-Said F. in Aiman M. Med drugim je mladim govoril o krščanskih verskih festivalih, kar je po mnenju Alaha še slabše od pitja alkohola. Posnetek je mogoče videti na tej povezavi.

Avstrijski svobodnjaki primer prijavili organom pregona
Njegov govor je komentiral strokovnjak islamske vede Amer Albanyi in bil kritičen do tako imenovanega političnega islama, ki je velika grožnja socialnemu miru in varnosti, zaradi česar ga je treba nemudoma ustaviti.

Avstrijska svobodnjaška stranka FPÖ je proti imamu že vložila prijavo na državno tožilstvo, po njihovem mnenju pa se so na posnetku pojavili tudi pripadniki muslimanske bratovščine, ki po Avstriji širijo protiavstrijske, protikrščanske in protidemokratične ideje.

Avstrijske oblasti se spopadajo z verskim ekstremizmom
To pa ni prvi incident iz kake od številnih dunajskih mošej. Ne dolgo nazaj so naslovnice medijev polnili prikazi otrok, kako nosijo turško zastavo in oblečeni v maskirne uniforme korakajo v spomin na bitko za Galipoli leta 1915, v kateri je vojska takratnega Otomanskega cesarstva med prvo svetovno vojno slavila nad zavezniškimi enotami. Prav tako je revija danes dodatno objavila fotografije, s katerimi naj bi dokazali, da se je ponazarjanje bitk z otroki dogajalo ne samo letos, ampak tudi že leta 2016.

Po tem dogodku so avstrijske oblasti napovedale zaprtje sedmih mošej ter izgon islamskih dostojanstvenikov, ki jih financira tuj denar.

C. Š./Nova24TV

Sorodne vsebine