12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Ne izbira sredstev! Sindikalist in nekdanji Kučanov zet Branimir Štrukelj, eden najbolje plačanih funkcionarjev in nepremičninski mogotec, želi na tako podel način obračunati z vlado

Sindikalist Branimir Štrukelj spet hujska zaposlene v šolstvu, češ da se bodo pritiski stopnjevali, če šolsko ministrstvo s SVIZ-om, ne bo sklenilo pisnega dogovora o plačilu dodatnega dela v posebnih okoliščinah, ki jim botrujejo zdravstvene omejitve zaradi epidemije. Štrukelj tako ne izbira sredstev, da bi prišel do svojega cilja, ki pa naj bi bil cilj članov njegovega sindikata. Nekdanji Kučanov zet se v stilu levičarjev tako bori za nekaj dodatnih evrov na mesec članov SVIZ-a, po drugi strani pa se na njegov račun mesečno steka na tisoče evrov. Lahko bi rekli, da je Štrukelj res borec za pravice – predvsem lastne.

 

Pisali smo že, da je bivši Kučanov zet, vidni predstavnik stranke Levica in sindikalist Branimir Štrukelj pričel svoj ideološki boj proti trenutni vladi Republike Slovenije, kar je bilo v prvi polovici aprila, s svojim ideološkim bojem pa nadaljuje tudi sedaj, ko je članom SVIZ-a (Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture) poslal posebno obvestilo, v katerem jim sporoča, da je ministrica za šolstvo zavrnila dogovor s SVIZ-om o ustreznem ovrednotenju povečanega obsega dela in upravičenosti do izplačila dodatkov zaradi izpostavljenosti tveganjem ob ponovnem odprtju vrtcev in šol.

Glavni tajnik SVIZ-a je očitno nezadovoljen prav z vsem, česar se loti ta vlada. Seveda je njegovo nezadovoljstvo zgolj sredstvo, da lahko z njo ideološko obračunava. Tako ima kritične pomisleke o izvedljivosti priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob obnovitvi delovanja vrtcev in šol, opozoril pa je tudi na domnevne nedorečenosti v okrožnicah, ki jih je ob tem pripravilo Ministrstvo za izobraževanje, znanosti in šport (MIZŠ). Štrukelj je ob tem prepričan, da bi morala ministrica dr. Simona Kustec vztrajati pri tem, da mora odgovornost za odprtje vrtcev in šol na podlagi priporočil zdravstvene stroke, v celoti prevzeti država.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine