4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Ne boste verjeli! Ilegalni migranti zahtevajo klimatizirane sobe in televizijske programe Sky Sports, da bodo lahko cele dneve gledali nogomet!

Šli smo na recepcijo azilnega centra San Paolo v Vicenzi in govorili s prosilcem za azil: »Ja, prosili smo za SKY, da bi lahko gledali tekme.«

Bi radi vedeli, ali je novica o tem, da so azilanti v Vicenzi zahtevali satelitski Sky Sports kanal, resnična. 
Prosilci za azil so potrdili, da so med protesti res zahtevali SKY – in ne samo to! Novinarji so ugotovili, da je bila v tem azilnem centru naročnina na satelit že na voljo, pa je bila v drugi polovici julija preklicana.
3. avgusta so prosilci za azil v protestu zahtevali osebne izkaznice, dokumente, boljše pogoje, klimo, boljšo hrano in celo Sky.
6. avgusta je okoli 15 Nigerijcev in subsaharcev odšlo na policijsko postajo s seznamov zahtev. Pritoževali so se zaradi hrane, osebnih izkaznic in med zahtevami se je spet znašla zahteva po Sky, da bi lahko gledali nogometne tekme.

V italijanskih mediji se je razplamtela prava vojna, ali zgodba o Skyju res drži ali ne, toda ko so novinarji Il Giornala o tem vprašali migrante, so ti živahno pritrjevali …

Zadnje novice

Sorodne vsebine