4.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 februarja, 2021

Ne boste verjeli! Ilegalni migranti zahtevajo klimatizirane sobe in televizijske programe Sky Sports, da bodo lahko cele dneve gledali nogomet!

Šli smo na recepcijo azilnega centra San Paolo v Vicenzi in govorili s prosilcem za azil: »Ja, prosili smo za SKY, da bi lahko gledali tekme.«

Bi radi vedeli, ali je novica o tem, da so azilanti v Vicenzi zahtevali satelitski Sky Sports kanal, resnična. 
Prosilci za azil so potrdili, da so med protesti res zahtevali SKY – in ne samo to! Novinarji so ugotovili, da je bila v tem azilnem centru naročnina na satelit že na voljo, pa je bila v drugi polovici julija preklicana.
3. avgusta so prosilci za azil v protestu zahtevali osebne izkaznice, dokumente, boljše pogoje, klimo, boljšo hrano in celo Sky.
6. avgusta je okoli 15 Nigerijcev in subsaharcev odšlo na policijsko postajo s seznamov zahtev. Pritoževali so se zaradi hrane, osebnih izkaznic in med zahtevami se je spet znašla zahteva po Sky, da bi lahko gledali nogometne tekme.

V italijanskih mediji se je razplamtela prava vojna, ali zgodba o Skyju res drži ali ne, toda ko so novinarji Il Giornala o tem vprašali migrante, so ti živahno pritrjevali …

Zadnje novice

Sorodne vsebine