12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Ne boste verjeli: Eugenijo Carl v zvezi z dogajanjem v Izoli na laž postavili celo lastni novinarski kolegi iz regionalnega RTV centra Koper

Poročali smo že o tem, kako je Eugenija Carl, razvpita novinarka TV Slovenija z obale, lažnivo poročala o incidentu v Izoli. Več o tem TUKAJ.
 
No, sedaj so Carlovi očitno ponagajali kar lastni novinarski kolegi. Radio Koper je namreč danes na svojem facebook profilu objavil naslednje sporočilo, v katerem obsojajo oviranje novinarskega dela:

 
“Na včerajšnjem protestu v Izoli je med snemanjem izjav prišlo do incidenta, v katerem je razgret domačin verbalno napadel enega od sogovornikov ter pri tem motil novinarki med opravljanjem novinarskega dela. Tako dejanje obsojamo, nam je tuje in ga nismo vajeni. Gospod, ki je želel Ivanu Galetu povedati svoje mnenje, bi to lahko storil prej, saj je bil Gale na prizorišču ves čas na voljo za stisk rok, pogovor, fotografiranje. Lahko bi oz. moral bi počakati, da novinarki zaključita snemanje. A je očitno želel pozornost prižganih kamer in mikrofona, ki ga je pri svoji nekulturni provokaciji poskusil prijeti, misleč da gre za zvočnik. Snemanje izjave je bilo zaradi tega prekinjeno in se je nadaljevalo šele, ko se je razgret moški nekoliko umiril in spet usedel v bližnjem lokalu, kjer je bil že prej. Tam so se okoli njega po dogodku zbrali moški, oblečeni v majice z napisi ‘podpiram vlado JJ’.Ti so sicer zelo mirno spremljali protest in se nekateri tudi slikali z gospodom Galetom.”
 
Da je šlo v tem primeru za oviranje novinarskega dela s strani precej neotesanega posameznika, ni dvoma. Je pa razlika med zapisom, ki ga je napisala Carlova, in tistim, ki ga je objavil radio Koper, kar precejšnja. Zanimivo je, da je zapis radia na svojem profilu delila tudi novinarka Sandra Boršič, na katero se sicer sklicuje Carlova. Sicer, pa, primerjajte oba zapisa in si sami ustvarite mnenje…

Zadnje novice

Sorodne vsebine