15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Nasprotovanje Srečka Hvauca in Dejana Kaloha na ovadbo Levice: “To je de facto vzpenjajoči se in vedno bolj nasilen politični terorizem!”

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Ovadba mora biti utemeljena in podprta z dejstvi. Ovadbe se ne pišejo kar tako počez, po sistemu od viška ne boli glava, na zalogo, za vsak primer. Dovolj imam takih in podobnih ovadb, ki jih v mnogih primerih še dopuščajo usedline prejšnjega propadlega sistema. Dovolj! Zato bom uporabil vsa zakonita sredstva, da zaščitim sebe in posredno tudi tiste, ki so mi blizu,” se je odzval na lažno vloženo ovadbo proti sebi s strani stranke Levica urednik portala Vfokusu.com Srečko Hvauc.

Stranka Levica je vložila kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu, uradnim osebam in medijem, ki so po njihovem prepričanju delili lažna programska izhodišča stranke Levica. Med ovadenimi sta se znašla stranka SDS in generalni direktor policije dr. Anton Olaj ter mediji Vfokusu.com, E-Maribor, Demokracija in Nova24TV.

Vsak medij se mora zavedati, da je njegova vsebina temelji na resničnih dejstvih. Enako lahko kdorkoli uporabi pravna sredstva, če se ne strinja z vsebino napisanega. Vendar bi se v Levici  lahko pozanimali, kateri mediji so dejansko delili del spornega programa, ki ga v stranki zanikajo. Med prvimi je novico objavil spletni portal Vfokusu.si, ne pa Vfokusu.com. S to ovadbo pa so dejansko priznali, da so za kaznivo dejanje obtožili napačnega človeka in medij.

Omenjeni mediji so žrtev pritiskov stranke Levica.

Levica izvaja politični terorizem in ne predstavlja normalnega delovanja politične stranke v parlamentarni demokraciji
Na naša vprašanja se je odzval urednik Vfokosu.com Srečko Hvauc. Nezaslišano dejanje Levice z napadom na medije in ovadbami ocenjuje na dveh plateh. Prva je širša, gledana z vidika medijev ter siceršnjega dogajanja v politiki in družbi. Za Hvauca početje Levice ne predstavlja delovanja normalne politične stranke v parlamentarni demokraciji.

“To je de facto vzpenjajoči se in vedno bolj nasilen politični terorizem, za katerega je značilno, da za doseganje ciljev lahko padajo nedolžne žrtve,” je do akcije Levice kritičen popolnoma nedolžen Hvauc.

 

Upa, da se zadeva ne bo razvijala v smeri fizičnih napadov. Urednik Vfokusu.com pa deli podobno mnenje, kot sta se izrazila urednika medija E-Maribor in Demokracija, da gre pri teh ovadbah za nedopusten pritisk na določene medije, “ki kritično spremljamo dogodke v politiki in družbi”, pove Hvauc.

Levica (Foto: epa)

Levica vložila lažnivo kazensko ovadbo proti Hvaucu. Nič krivi Hvauc napoveduje, da bo naredil vse, da zaščiti svoje ime.
Levica je stranka, ki ne odstopa od svojih političnih ciljev. Ekonomski ideal jim predstavlja Marx, zato še vedno mislijo, da živimo v revolucijskih časih oktobrske revolucije. Za Hvauca dejavnosti Levice pomenijo rušenje obstoječega ustavnega sistema v mladi demokratični državi, kot je Slovenija. V njegovem primeru so zlorabili Kazenski zakonik. “Vendar pa navedeni zakonik pozna tudi kaznivo dejanje  krive ovadbe.”

Hvauc drugi del plati zgodbe jemlje predvsem osebno, kjer je konkretno navedeno njegovo ime. Sploh ga ne zanima, če se je njegovo ime znašlo zaradi nepoznavanja dejanskega stanja, pobalinstva, nagajanja, funkcionalne nepismenosti, “morebitnih stranskih učinkov določenih substanc ali zgolj kakih osebnih zamer. Ovadba mora biti utemeljena in podprta z dejstvi”, je ob krivo vloženi ovadbi povedal urednik manjšega alternativnega slovenskega medija.

 

Srečko Hvauc se je podobno kot nekdanji mariborski župan Kangler znašel v politično montiranih sodnih procesih. Pred kratkim smo razkrili, da je bil žrtev spornih preiskav nekaterih mariborskih kriminalistov, ki so hoteli njemu in Kanglerju uničiti politično kariero. Zato je Hvauc upravičeno jezen, saj se ovadbe ne pišejo “kar tako počez”.

 

Osebno ima dovolj takih in podobnih ovadb, “ki jih v mnogih primerih še dopuščajo usedline prejšnjega sistema. Dovolj! Zato bom uporabil vsa zakonita sredstva, da zaščitim sebe in posredno tudi tiste, ki so mi blizu”, nam je ob koncu zaupal urednik Vfokusu.com Srečko Hvauc.

Odločno se je na stran medijev postavil tudi mariborski poslanec Dejan Kaloh in zapisal: “Kot nekdanji novinar, ki je zaradi svojega dela s strani globoke države doživel tudi nezakonito hišno preiskavo, ob ataki Levice s serijo ovadb izražam neomajno podporo Jožetu Biščaku, demokraciji, Srečku Hvaucu, portalu e-maribor in portalu Nova24TV.”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine