20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Našli truplo 27-letne Poljakinje, aretirali migranta iz Bangladeša

Piše: Ana Horvat (Nova24tv.si)

Na otoku Kos našli truplo pogrešane Poljakinje Anastazije – Patricije Rubinske, osumljenec je bangladeški migrant, ki je v priporu zaradi obtožbe ugrabitve. Truplo pogrešane 27-letne Poljakinje so našli v nedeljo popoldne na severnem delu dodekaneškega otoka Kos, približno dva do tri kilometre od prebivališča glavnega osumljenca njenega izginotja in v bližini mesta, kjer so našli njen mobilni telefon. Rubinska je bila pogrešana od večera 12. junija, nazadnje pa so jo videli pred mini tržnico v regiji Marmari na priljubljenem počitniškem otoku. Njeno truplo naj bi našli golo in pokrito z rjuho na mestu, znanem kot Alykes.

Anastasija – Patricija Rubinska je bila nazadnje videna v ponedeljek zvečer v mini marketu na območju Marmari na Kosu. Posnetki videonadzornih kamer so pokazali, da je med njenim nakupovanjem v market vstopila skupina petih moških. Čeprav naj bi do marketa prišla peš, se je po odhodu iz trgovine usedla na zadnji sedež motorja, ki ga je vozil 32-letnik iz Bangladeša. Odpeljali so se v smeri  njegove lokacije bivanja.

Policija je kasneje našla njen mobilni telefon brez kartice SIM v zapuščeni stavbi na območju Marmari, kar je še dodatno okrepilo sume policije, da za njenim izginotjem nekdo stoji. V zvezi z izginotjem je policija aretirala moškega iz Bangladeša, ki velja za glavnega osumljenca in s katerim so Rubinsko nazadnje videli. Na njegovem telesu so odkrili praske in sledi pretepa, oblasti so mu vzele vzorec DNK iz genitalij in nohtov, v hiši, kjer živi, pa so našli tudi svetle lase. Aretirani bangladeški migrant je imel pri sebi letalsko vozovnico za Italijo, ki je bila izdana le dan po Anastasijinem izginotju, vendar o svojem nameravanem odhodu ni obvestil nikogar, niti svojega sostanovalca.

Foto: Twitter

Na otok je v času iskanja za Poljakinjo prispela ekipa oddelka za umore iz Aten. V akciji iskanja so bili vključeni tudi pripadniki Civilne zaščite, Gasilske brigade, Hellenic Rescue Team in prostovoljci, ki so z dronom temeljito pregledovali območje, kjer je bila Rubinska nazadnje opažena, in posebej izurjeni psi. Istočasno se na otok Kos odpravlja skupina zasebnih detektivov iz Poljske, ki bodo po naročilu družine preiskali okolico, da bi poskušali locirati Rubinsko. Soseda aretiranega mladeniča je povedala, da zadnja leta živi na otoku in občasno dela, čisti vrtove, pomaga kmetom, zadnje mesece pa je brezposeln.

Sprva so aretirali pet moških iz Pakistana in Bangladeša, istih pet, ki je vstopilo v trgovino, kjer je bila Anastasia in s katerimi je odšla neznano kam. Četverico so izpustili, potem ko so policiji pojasnili, da je bila ženska precej opita in da so ji ponudili, da jo peljejo k njim domov, dokler se ne bo počutila boljše. Eden od njih je trdil, da je imel z Anastasio spolni odnos, nato pa naj bi odšla.

Izginotje je prijavil njen fant
Primer je prišel v javnost na podlagi pritožbe njenega 28-letnega sonarodnjaka, ki je v torek popoldne policiji prijavil njeno izginotje in opisal zadnji pogovor z njo. Po njegovih besedah ga je v ponedeljek zvečer okoli 22.30 poklicala njegovo dekle 27-letna Anastasia, ki je delala v hotelu na otoku. Povedala mu je, da je malo popila in da gre nazaj v hotelsko sobo s prijateljem, ki jo bo pripeljal z motorjem. Vendar je malo kasneje Anastasia fantu poslala svojo točno lokacijo, da jo pride iskat. Ko je prišel na dogovorjeno mesto, o Anastasii ni bilo nobenega sledu. Poklical jo je, da bi izvedel, kaj se je zgodilo, vendar je bil njen telefon izklopljen. Fant je v skrbeh za usodo svojega dekleta prek aplikacije, ki jo je imel na svoji napravi, začel iskati lokacijo njenega mobilnega telefona. Anastasia se tisto noč ni vrnila v njuno hotelsko sobo, naslednje jutro pa je ni bilo v službi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine