9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Naš cilj je uspešna Slovenija, ki zagotavlja razvoj, varnost in stabilnost. Bodi pogum. Bodi sprememba

Največja čast in privilegij je prositi nekoga za zaupanje. Pogledati ga v oči, obljubiti ter obljubo držati. Tako, da lahko človeku ponovno pogledaš v oči. Moraš verjeti, znati, biti sposoben narediti. In predvsem delati, tudi garati. V času svetovnih izzivov moraš imeti nekoga, na katerega se lahko zaneseš. Vsak bi se moral počutiti varnega. Tako doma, kot zunaj svojega doma. In vsak bi moral vedeti, da se lahko zanese na ljudi, ki vodijo državo, branijo njene meje in blaginjo.

Ko zmagajo demokratične, ljudske in domoljubne sile kjerkoli na svetu, to vedno pomeni zmago vere v posameznika, v njegovo delo in trud, zmago domoljubja in zdrave pameti.

Zmaga demokratične opcije v Sloveniji pomeni vrnitev k našim slovenskim in evropskim koreninam. Evropski tradiciji in slovenski suverenosti. Naš prostor je v evropskih, evro-atlantskih in srednjeevropskih zavezništvih. Ne vidimo alternative v Rusiji, Turčiji ali Iranu. Naš cilj je uspešna država, ki zagotavlja razvoj, varnost in stabilnost.

Najpomembnejša je blaginja ljudi. Javni denar mora slediti državljanom in njihovim potrebam. In tudi bo. To pomeni več priložnosti za vsako družino in trdne temelje za boljše življenje. Res boljše. Uspešno gospodarstvo je naša prednostna naloga. Zato bomo dajatve znižali, da bodo plače in pokojnine višje.

V SDS imamo strategijo in načrt, kako to doseči. Oboje je rezultat dela najboljših strokovnjakov, domačega znanja obogatenega z mednarodnimi izkušnjami. Naši načrti imajo jasne roke, nosilce, so finančno ovrednoteni za vsak posamezni korak,  projekt in za vsak ukrep.

Naši cilji so uresničljivi. Spoštujemo vaše zaupanje in smo prepričani, da vam bomo po opravljenem delu lahko iskreno pogledali v oči.

Zagovarjamo dialog. Imamo rešitve. Vemo, kje smo močni in tam nadaljujmo. Vemo, kje lahko dosežemo več in to bomo tudi naredili.

Brez pravičnosti v družbi ni blaginje in ni razvoja. Odpravili bomo delitev na prvo in drugorazredne državljane. Odprimo vrata boljšim časom!

Slovenci smo sposobni, delovni ljudje in dobri gostitelji. Uspeh nam je usojen. Imamo lahko visoke cilje in ideale, ki so dosegljivi. Zberimo pa dovolj poguma za velike dosežke in dovolj modrosti, da jih dosežemo povezani in enotni.

Bodi pogum. Bodi sprememba. Nekega dne boš ponosen, da boš lahko rekel: “da, bil sem del generacije, ki je Slovenijo postavila na prvo mesto!”

Vir: SDS

Zadnje novice

Sorodne vsebine