3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Napovedan nov protest pred ljubljansko mestno hišo: proti nasilju, za kvalitetno zdravstvo in za čisto pitno vodo!

Piše: Janja Strah

Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc je sporočil, da bo v ponedeljek, 20. marca, ob 14.30 nov protestni shod pred ljubljansko mestno hišo.

Tako kot na prvem shodu želijo tudi tokrat opozoriti na problematiko nasilja, za katerega je neposredno odgovoren ljubljanski župan Zoran Janković pri odganjanju lastnikov z zemljišča, kjer poteka sporni kanal C0. Protestniki opozarjajo tudi na vse bolj perečo problematiko zdravstva v Ljubljani.

Nastopili bodo:

Aleš Hojs, novi predsednik Mestnega odbora SDS Ljubljana

dr. Tina Bregant, zdravnica in mestna svetnica

mag. Tomaž Ogrin, okoljevarstvenik

Bojan Kermavner, občan

Urša Cankar Soares, kulturni program

Aleš Primc, voditelj in organizator

Aleš Primc je ob tem sporočil naslednje:

“V ponedeljek, 20. 3., ob 14.30, se množično zberimo pred ljubljansko Mestno hišo, Mestni trg 1! Ljubljana se utaplja v problemih, storitve se dražijo, Janković pa še naprej grobo uveljavlja svoje interese v škodo ljudi, nagrajuje svoje podanike ter ogroža čisto pitno vodo z gradnjo tranzitnega kanalizacijskega kanala preko 90 % zajetij čiste pitne vode za Ljubljano. Opozicija v Mestnem svetu je vedno preglasovana z glasovi Jankovićevih in Golobovih svetnikov. Edino, kar lahko ustavi Jankovićevo uničevanje Ljubljane in Slovenije, je, da njemu in njegovim podpornikom čimbolj množično pokažemo, da tako ne gre več naprej. To ni samo boj za zdravo in pravično Ljubljano, ampak je boj za Slovenijo. Če se bodo take škodljive prakse dovolile v Ljubljani, se bodo razširile na vso Slovenijo. Prvi shod pred ljubljansko Mestno hišo je odlično uspel. Hvala vsem! V odličnem vzdušju se nas je zbralo preko 500. Velika množica pred Mestno hišo je dosegla, da Jankovićevi opozicijskim svetnikom niso prepovedali govoriti, tako kot na eni seji prej. Sedaj gremo naprej. Biti moramo vztrajni! Se vidimo! Obveščajte naprej!”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine