11.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Napetost na meji narašča, saj je županja Črnomlja občane pozvala, naj se ne približujejo migrantom

Zdaj gre očitno povsem zares. Državljani ob meji s Hrvaško so prejeli obvestilo, naj se ilegalnim migrantom ne približujejo in naj bodo previdni.

Občina Črnomelj je očitno spoznala, da so ilegalni migranti, ki vsak dan v večjem številu vstopajo v Slovenijo, smrtno nevarni za ljudi. Zato je županja na podlagi obvestila policije občane v posebnem pismu pozvala, naj migrantov ne spuščajo v svoje domove in naj se jim ne približujejo, ampak naj takoj obvestijo policijo.

»Takoj se bomo odzvali, preverili okoliščine, tujce varnostno pregledali in odpeljali na policijsko postajo,« je zapisano na obvestilu, ki so ga posamezniki objavili na družbenem omrežju Twitter.

Spomnimo, da na področju Bele krajine deluje civilna iniciativa proti migrantskemu centru, vendar pa je županja Mojca Čemas Stjepanovič v začetku prejšnjega leta protipravno preprečila referendum, na katerem bi se občani Črnomlja odločali, ali si v svoji občini sploh želijo migrantskega centra. Zaradi naštetega so jo celo pozivali k odstopu. Danes pa je situacija obratna, ta ista županja sedaj deli nasvete, naj bodo občani previdni pri srečevanju z migranti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine