8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Največja lažna novica v zgodovini: Šarec ne laže le Slovencem, sedaj se je glede vpletenosti Sove zlagal še za hrvaško televizijo!

Predsednik vlade Marjan Šarec se očitno ne dela norca le iz slovenskih državljanov, ampak tudi iz hrvaških. Hrvaška televizija ga je namreč v zvezi s prisluškovalno afero vprašala, če slovenska obveščevalna služba stoji za prisluhi, Šarec pa je na vprašanje odgovoril: “Težko rečem, vendar ne bi rekel, da je to to. Mi smo videli to v medijih, smo videli posnetek, smo slišali in to je to.” 

Seveda gre za veliko laž, kar je potrdil tudi Franc Breznik, predstavnik opozicije na seji Sveta za nacionalno varnost, ki je zahteval dokaze o vpletenosti hrvaške vlade, vendar mu prisotni s predsednikom Šarcem na čelu tega niso zagotovili. Ker gre po njegovem za največjo lažno novico v zgodovini, bi moral Šarec takoj odstopiti.

“Ob tej mednarodni sramoti in laganju je dejstvo, da je skupaj s 24ur sprožil največji ‘fake news’ v zgodovini, kjer je izigral nacionalno varnostni sistem, svoje koalicijske partnerje in predsednika države, kar mora biti razlog za takojšnen odstop,” pa je Šarčevo izjavo komentiral udeleženec Sveta za nacionalno varnost Franc Breznik, ki je zahteval dokaze o vpletenosti hrvaške vlade, vendar mu prisotni s predsednikom Šarcem na čelu tega niso zagotovili.

Sova poskrbela za ustrezno informiranje ter lansiranje posnetka v javnost
Glede na to, da se je Sova po besedah predsednika KNOVS Mateja Tonina prisluškovanja zavedala, ne čudi, da je poskrbela za pripravo ustreznih informacij in usposabljanje projektne skupine za arbitražo glede protiobveščevalnih aktivnosti.

Tonin je sicer glede poskusa Ivana Tolja, da se ustavi poročanje glede prisluhov, povedal, da gre morda za kaznivo dejanje poskusa podkupovanja ali pa celo za poskus brisanja sledi. Glede na povedano s strani Tonina je več kot jasno, da je do seznanitve prišlo preko Sove in da se je Šarec grdo zlagal. Ob tem je vredno tudi opomniti na besede podpredsednika KNOVS Žana Mahniča, ki je za Nova24TV povedal, da obveščevalne službe izvajajo tudi prikrite preiskovalne ukrepe, da lahko ščitijo nacionalne interese svoje države. “Ene to počnejo bolje, druge slabše. Eden od teh ukrepov je t. i. prisluškovanje, ki se izvaja na podlagi odredbe sodišča, proti tujim državljanom pa lahko izvajanje takšnih ukrepov odobri direktor Sove. Tako spodkopavanje arbitraže s strani Hrvaške kot zadnje razkritje, za katerim po mojem prepričanju stoji Sova, sta primer klasične obveščevalne operacije, prva narejena s strani hrvaške SOA, druga pa s strani slovenske Sove,” je v torek za Nova24TV povedal Mahnič. Šarec pa se še naprej spreneveda in v luči približevanja evropskim volitvam v sodelovanju s POP TV išče zunanje sovražnike, ki bi mu pomagali pri dvigu priljubljenosti, ki je zadnje čase v upadu.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine