9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Najstniški posiljevalec in molk medijev – društvo Ključ pa z milijoni v žepu, vodi ga nekdanja žena Draga Kosa ter sodelavka SDV

Iskal sem medijsko reakcijo na s strani policije ugotovljeno zavržno in sadistično dejanje posilstva, ki si ga je nad 15 in 14 letnima dekletoma privoščil 19 letni Amar Ličina iz Domžal, je na spletni strani Vfokusu.com zapisal novinar Boris Cipot, nekdaj znan kot dopisnik TVS iz Pomurja.

 

Cipot je v nadaljevanju prišel do nevladne organizacije, natančneje društva Ključ, ki se bori proti trgovini z ljudmi. Predsednica društva, ki je od države dobilo doslej dva milijona evrov, je Katjuša Popovič, nekdaj znana kot Katjuša Kodele Kos, saj je bila poročena z razvpitim kriminalistom Dragom Kosom. Povrh vsega pa je bila tudi sodelavka SDV.

“Načrtno sem se sprehodil po spletu in iskal medijski odmev preštevilnih slovenskih NVO-jev, ki so se z ustanovnim aktom zavezali boju za človekove pravice, zaščito takšnih in drugačnih manjšin, etničnih ali spolnih, proti trgovini z ljudmi. Iskal sem njihovo medijsko reakcijo na s strani policije ugotovljeno zavržno in sadistično dejanje posilstva, ki si ga je nad 15 in 14 letnima dekletoma privoščil 19 letni Amar Ličina iz Domžal. In vse to delil z uporabniki družabnih omrežij. Naj sem se še tako trudil, pri društvih, zavodih in drugih asociacijah s področja človekovih pravic, ki pa jih je kot listja in trave, niti en sam medijski odziv z jasno izrečeno obsodbo dejanja in storilca.

V množici NVO-jev mi v oči pade Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi iz Ljubljane. Morda je krivo, da je odgovorna oseba tega društva Katjuša Popovič, nekoč Kodele in Kos. Gre za nekdanjo soprogo razvpitega kriminalista, SDV-jevca, glavnega akterja afere Depala vas, eks predsednika KPK, zdaj pa enormno plačanega svetovalca NLB, Draga Kosa. Ja, tudi Katjuša Popovič, eks Kos, je na seznamu sodelavcev SDV,” je zapisal Cipot.

Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine