-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Najbolj znani levičarski bilten, ki prisega na javno zdravstvo, sponzoriran s strani zasebne zavarovalnice

Piše: Nova24tv.si

Tednik Mladina, najbolj glasen zagovornik državnega zdravstva in zavarovalništva, je paradoksalno, financiran s strani zasebne zavarovalnice Generali. To je razkril oglas nad komentarjem odgovornega urednika Grege Repovža. 

Mladina je eden izmed slovenskih tednikov, ki za svoje delovanje že ves čas obstoja uporablja najbolj sumljive vire financiranja – od turbo kapitalističnih davčnih oaz do parazitiranja slovenskega zdravstvenega sistema.

Ta, sicer radikalno levi tednik, je vokalen zagovornik javnega zdravstva in redno udriha po vsem zasebnem. Napada koncesionarje in se zavzema za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. A, glej ga zlomka, Mladina nima težav, ko gre za denar zavarovalnic. Na njihovi spletni strani je namreč oglaševala prav zasebna zavarovalnica Generali z oglasom “do specialista brez napotnice”, dokler niso oglasa umaknili in zamenjali z drugim – Telekomovim. Opažanje je namreč sprožilo val posmeha javnosti in nelagodja za ta levi medij, ki je po novem oglaševal obisk specialista zasebnika s sklenitvijo posebnega zavarovanja.

Oglas zavarovalnice Generali

Krvav denar iz slovenskega zdravstva
Mladina je bila v osemdesetih močan medijski projekt, ki je dobesedno razgrajal in uničeval komunistični sistem, vendar so jo že na začetku novega desetletja prevzele prav te iste sile. “Operacija Mladina pa se začne nekje leta 1990, ko se prve lastniške strukture začnejo premikati proti podjetju Distriest, ki pa nastane iz podjetja Adit; starejši bodo vedeli, da je bil Adit kanal denarja, preko katerega je partija pošiljala denar v okrožje Safti,” je lastniško preoblikovanje komentiral Rado Pezdir. Spomnimo, da je bila tržaška družba Safti slamnata družba, ki je bila v osnovi namenjena predvsem za pranje denarja in bogatenje posameznikov iz slovenske manjšine v Italiji, predvsem pa za financiranje partijsko-udbovskega omrežja v Sloveniji in za privatizacijo ter prevzem podjetij. Sledovi Saftija so nato vodili v finančno skupino KB1909, ki je znana predvsem po svojem lastništvu v Mladini in Mark Medicalu, zloglasnemu podjetju, ki je bogatel na račun žilnih opornic, kot se je razkrilo v preiskovalni komisiji poslanke Jelke Godec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine