7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Najbolj razvpiti politični boter iz ozadja Milan Kučan obiskal Židana, da bi saniral “spor” med levico in SD – njegovi podobni obiski v preteklosti so povzročili tektonske spremembe v politiki!

Konec februarja je zadnji šef slovenskih komunistov Kučan opravil obisk pri predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu. Glede na navedbe virov naj bi bil v ozadju spor med t. i. globoko levico oz. Socialne demokrate in skrajno Levico. V vsakem primeru pa je obisk pomemben, v preteklosti so namreč po takšnih obiskih sledili tektonski premiki v slovenski politiki!

 

Zadnji šef slovenskih komunistov in nekdanji predsednik Milan Kučan, ki še vedno vleče vse niti iz ozadja, je v zadnjih mesecih aktiven kot že dolgo ne, pa čeprav naj bi bil v pokoju. Tako se udeležuje internih predstavitev tovarniškega glasila skupine Kolektor Delo, ki je v lasti ustanovnega člana Foruma 21 Stojana Petriča in razburja s svojimi govori proti svobodi izražanja, kot je to storil na Ilovi Gori ali pa na Brdcih. Prav tako se je nedavno v klubskem salonu Maxi udeležil okrogle mize, na kateri so razpravljali kako omejiti svobodo govora in jo je organizirala zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon, zašel pa je tudi na režimsko FDV, kjer je nekdanji jugodiplomat in član upravnega odbora Foruma 21 Zvone Dragan predstavljal svojo knjigo Od politike do diplomacije ter na grozo študentk in študentov zagovarjal ekonomske ukrepe Milke Planinc. Prav tako ga je moč redno videti v gostinskih lokalih Maximarketa, Cankarjevem domu in v Opera baru, kjer so ga nedavno zasačili med dajanjem navodil vodji podmladka Socialnih demokratov Andreju Omerzelu. A najpomembnejši izmed vseh dogodkov utegne biti prav Kučanov obisk pri predsedniku državnega zbora in predsedniku SD Dejanu Židanu!

Kučan Židana obiskal prav na dan, ko je ponovno izbruhnila afera s Futuro
Prav 28. februarja, torej na dan, ko je v središču pozornosti ponovno pristala pogodba, ki jo je z agencijo Futura DDB, zaradi posla s katero je dan prej iz vlade moral minister za okolje Jure Leben, se je pri glavnem protagonistu, podpisniku netransparentne milijonske pogodbe s Futuro Židanu kot gost nenapovedano oglasil Kučan, je poročal portal Škandal24. Ker je Židan državni funkcionar, katerega urnik je natančno vnaprej določen, Kučana pa do obiska v napovedi ni bilo, je jasno, da je upokojenec iz Murgel mož silnega vpliva na Židana, pa tudi širše, da je kot “padalec” nenapovedano pristal v Židanovem urniku.

So bila v ozadju Kučanovega obiska trenja med skrajno Levico in globoko levico – SD?
A sčasoma se je pričelo razkrivati tudi ozadje prikritega dogodka, kot poroča portal naj bi Kučan zelo jasno “prijateljsko” opozoril Židana, da je skrajna Levica Kučanov projekt in naj SD kljub odžiranju glasov stopi korak nazaj. Pri tem je seveda jasno, da je prašičerejec Židan za politiko precej netalentiran in bo kot tak pač moral nekoliko potrpeti. Vse to je potrebno razumeti tudi v kontekstu sprejemanja rebalansa proračuna in podpisa novega dogovora med skrajno Levico in SD.

V preteklosti Kučanovim obiskom sledili tektonski premiki v politiki
V preteklosti so Kučanovi obiski pri vodilnih politikih sicer jasno naznanjevali tektonske politične premike. Že pred leti je namreč obiskal takratnega predsednika Boruta Pahorja in mu kar eksplicitno dejal, naj odstopi, kar se je kasneje dejansko zgodilo, na volitvah pa je nato zmagal Kučanov izbranec Zoran Janković, ki pa je bil, tako kot Židan, precej nekompetenten in ni bil sposoben sestaviti vlade. Kučan se je torej dobro naučil in tako ne stavi več na enega konja. Prav tako je kot predsednico vlade obiskal Alenko Bratušek, nekaj tednov zatem pa je sledil kongres Pozitivne Slovenije in že znani razkol med tekmecema Bratuškovo in Jankovićem ter nove volitve, na katerih je zmagal Miro Cerar.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine