4.6 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Najbolj brano ta teden

Piše: L.K.F.

Drage bralke, cenjeni bralci spletne strani Demokracija.si. Za vas smo pripravili novo rubriko: odslej boste lahko vsak petek konec dneva na našem portalu v rubriki Najbolj brano ta teden preverili, katerih pet člankov ste v tekočem tednu v največjem številu odprli in prebrali ali preleteli. In če si boste želeli osvežiti spomin, boste v tej rubriki dobili neposredno povezavo na pet »zmagovalnih« člankov tedna. Članke bomo zbirali v vseh rubrikah, od najbolj izpostavljene – Fokus do najbolj žgečkljive – Mravljišče.

Hvala za vašo zvestobo in prijetno branje naše spletne strani še naprej.

Kateri članki Demokracije.si so ta teden vzbudili največ vaše pozornosti?

  1. Kazenska ovadba proti Golobu

… Gospod Vili Kovačič je 15.2.2022 vložil kazensko ovadbo zoper nekdanjega direktorja Gen-i Roberta Goloba in člane nadzornega odbora Gen-i … »Pričakujem čim prejšnji odziv državnih institucij, ki nadzorujejo porabo državnega denarja in ki morajo zaščititi javni interes … Osumljenci so načrtno in naklepno obšli Lahovnikov zakon in drugo zakonodajo, ki onemogoča nezakonito visoke plače in nagrade direktorjem državnih družb. In še: ne gre le za neke osamljene kršitve, ampak kontinuirano dolgoletno  ravnanje v nasprotju z jasnimi zakonskimi določili. Gre za okoriščanje posameznikov z državnim denarjem,« je v ovadbi med drugim zapisal Vili Kovačič.

2. Matej Tašner Vatovec poslanec Levice si je nabral presenetljivo veliko premoženja

… Po poročilu KPK o premoženjskem stanju poslancev je mogoče sklepati, da je v zadnjem obdobju največje premoženje pridobil poslanec »socialne« Levice Matej Tašner Vatovec.  Pridobil je zemljišče ter dve stanovanji. Eno je veliko skoraj sto kvadratnih metrov, to pa bi lahko Vatovcu predstavljajo problem, če bi ideje njegovega poslanskega kolega Mihe Kordiša bile sprejete v praksi. “Kdor ima stanovanje tako veliko, da ga ne more posesati v 15 minutah, mu ga je treba nacionalizirati,« je znamenita izjava Kordiša, s katero je dvignil nemalo prahu, predvsem bi ta lahko predstavljala problem v lastnih vrstah … Članek je napisala Sara Rančigaj (Nova24tv).

3. Odlazkov medijski imperij za izbor Slovenke leta je pljunek v obraz vsem garaškim ženskam, ki so svoje srce pustile na terenu!

… Revija Jana v lasti Odlazkovega medijskega imperija je za Slovenko leta izbrala Niko Kovač. Slovenija je bila priča že marsikateremu udrihanju čez Slovenijo in slovenski narod, vendar je to nekako kaplja čez rob, saj gre za očitno posmehovanje vsem Slovenkam, ki so v zadnjih dveh letih na svojih plečih nosile zdravje vseh slovenskih državljanov ali pa na drugačen način vložile svoje življenje z namenom izboljšanja stanja v Sloveniji. Imenovanje Slovenke leta je sprožilo buren odziv tudi na družbenih omrežjih, saj predstavlja »klofuto« vsem delovnim in marljivim ženskam, veliko zaslužnejšim in sposobnejšim od Nike Kovač … Članek je napisala Tanja Brkić (Nova24tv).

4. Bivši član stranke SD razočarano: Od leta 1991 niste bili le v eni vladi, a ste upokojencem vzeli pokojnine, mladim pa prihodnost

… »In za konec, dogodki iz Ilirske Bistrice dokazujejo, da ne poslušate in ne slišite niti svojih, kaj šele, da bi ostale,« na prazne besede SD in Fajonove odgovarja ilirskobistriški župan Emil Rojc. Tako kot že v vseh predvolilnih obdobjih doslej v SD razglabljajo, kaj vse bi bilo potrebno (bi se moralo) narediti v zdravstvu, šolstvu, na področju socialne oskrbe itd., na oblasti pa znova in znova razočarajo. Vladali pa so večino časa 30-letnega obdobja samostojnosti … »Napredek« je zgolj v tem, da letos (ironično povedano, op. av.) niti ne obljubljajo več saj da »je konec obdobja praznih obljub«, je izjavila Fajonova … Članek je delo Domna Mezga (Nova24tv)

5. »Neodvisni« in »nepristranski« ter »profesionalni« novinarji javne RTV se očitno v prostem času prelevijo v levičarske aktiviste

… Novinar Marko Štor je eden izmed novinarjev RTV Slovenija, ki se več kot očitno ne obremenjuje, kaj zapiše na družabnih omrežjih. In tako kot nekateri drugi novinarji RTV ne skriva, da mu trenutna politična opcija ni všeč. V enem izmed zadnjih zapisov je povedal: »Sej to nam je jasno, da če bi Janša imel pet ustavnih sodnikov pod svojim pasom (zaenkrat 2), bi bile pri nas politične stranke prepovedane, sam pa bi imel dosmrtni mandat?« Kot kaže, standardi na RTV padajo, saj ne gre za osamljen primer (denimo kontroverzni zapisi Borisa Vaseva) … Številni se v takšnih primerih upravičeno sprašujejo, kje je vodstvo RTV in zakaj v takšnih primerih ne ukrepa … Članek je pripravila Sara Rančigaj (Nova24tv).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine