9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

(NAJBOLJ BRANO 2019) Ponudniki turističnih nastanitev na Hrvaškem besni kot ris! Zaradi medijskega poročanja o domnevni turistični katastrofi so hrvaško obalo povsem okupirali iskalci nastanitev »na slepo«

(Objavljeno 7. avgusta 2019, 42.162 ogledov članka)

Nekateri slovenski mediji so v zadnjem času poročali, da je letošnja turistična sezona na Hrvaškem katastrofalno slaba in da se je precej evropskih turistov odločilo, da preživijo dopust v Grčiji, Turčiji, Tuniziji… Skratka tam, kjer naj bi za manj denarja dobili več. Posledica tega naj bi bil zelo slab obisk. Kriza naj bi predvsem prizadela privatne namestitve, ki so se menda odločili v zadnjem trenutku znižati cene.

 

Seveda so takšna medijska poročanja (pa ne samo pri nas, ampak tudi drugje po Evropi in, bodimo iskreni, tudi na Hrvaškem) sprožila verižno reakcijo. Tako rekoč v višku sezone se je na Hrvaško odpravilo precej turistov, ki niso imeli rezervirano ničesar in so se torej odpravili na morje povsem »na slepo«. Njihovo razočaranje pa je bilo precejšnje, ko so ugotovili, da je v tem času vendarle zelo težko najti kakšen prost apartma. Zelo jezni pa so tudi ponudniki nastanitev, ki se morajo vsak dan otepati nadležnih iskalcev nastanitve, ki so upali na poceni apartma ob morju, za to pa so tvegali pot v vročini z majhnimi otroci v avtu.

V facebook skupini »Apartmani Hrvatska« so se namreč lastniki apartmajev razpisali prav o tem problemu. Velika večina poroča, da je v primerjavi s prejšnjo sezono nespremenjeno – kapacitete imajo polno zasedene, tudi po restavracijah ni mogoče opaziti manjše gneče kot lani. No, vmes pa so tudi takšni, ki trdijo nasprotno, namreč da je opaziti tudi na cestah precej manj prometa kot lani, prav tako tudi v trajektnih lukah.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine