15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

(NAJBOLJ BRANO 2018) Škandalozen odziv Term Vivat iz Moravskih Toplic: strankam, ki ne želijo skupnega kopanja z »rjuharicami«, očitajo, da so nestrpne do drugačnosti!

(Objavljeno 15. julija 2018, 65.059 ogledov članka)

V zadnjih dveh dneh smo objavili kar nekaj člankov na temo »rjuharic« v nekakšni potapljaški obleki v enem od slovenskih zdravilišč. Kot so nam pojasnili viri, gre za Terme Vivat iz Moravskih Toplic, ki so avtorici fotografije, ki je bila objavljena v medijih, celo grozile s tožbo. Sedaj pa se je zapletlo še s stranko, ki je želela odpovedati rezervacijo v omenjenih termah, saj je naletela na aroganten odziv osebja omenjenih term.

Kot nam je pojasnila sogovornica, katere ime hranimo v uredništvu, so pred časom rezervirali tedenski termin, ki naj bi se začel jutri. Vendar je želela od vodstva hotela dobiti zagotovilo, da v bazenih ne bo imela opravka z »rjuharicami«, kot se v zadnjem času imenujejo ženske, ki uporabljajo za kopanje nekakšen »burkini«, ki naj bi bil prepovedan celo v Maroku, sicer večinsko muslimanski državi. Vendar je bil odziv zastrašujoč, saj so zagotavljali, češ to so naše kopalke, to je nekaj normalnega v vseh slovenskih zdraviliščih, problem pa je v strankah, ki menda »ne sprejemajo drugačnosti«?!! Kot nam je povedala naša sogovornica, je ne motijo muslimani, moti pa jo, da se nekateri v bazenu kopajo kar oblečeni. In odziv uslužbenke? Po njenem je potem sporno tudi kopanje moških v kratkih kopalnih hlačah, saj naj bi šlo de facto za isti problem.

Sogovornica nam je še pojasnila, da so doslej zelo radi hodili v Moravske Toplice in da so omenjene terme priporočali tudi gostom iz tujine, tokrat pa je nad njihovim odzivom skrajno razočarana. Kot pravi, zanje očitno niso vsi gostje enaki. Dejali pa so ji, da mora jutri, ko naj bi se začel njen termin v termah, znova poklicati, ob tem pa se boji, da bi ji zaračunali stroške, čeprav njihovih storitev ne bo koristila. Kakor koli že, očitno je denar iz arabskih držav nekaterim slovenskim turističnim ponudnikom tako dišeč, da so pripravljeni na ta račun žrtvovati svoje tradicionalne goste …

Fotografije bralke smo objavili TUKAJ, burne odzive na družabnih omrežjih pa TUKAJ.

Sicer pa nekateri na družbenih omrežjih grozijo vsem, ki si drznejo oporekati islamu. Preberite grožnje – TUKAJ.

Na Terme Vivat smo tudi poslali vprašanja, odgovore še pričakujemo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine