26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Nad dejanji semiške županje zgroženi celo v SVIZ: sindikat jo poziva, naj umakne poziv h kršitvi predpisov

Piše: Janja Strah 
Očitno so tudi v osrednjem sindikatu zaposlenih v vzgoji in izobraževanju (SVIZ) zelo nezadovoljni s pismom semiške županje Polone Kambič vodstvu OŠ Semič, o čemer smo danes že poročali TUKAJ.
“Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je z nejevero prebral poročanje v medijih, da je županja občine Semič na tamkajšnjo Osnovno šolo Belokranjskega odreda oziroma na njeno ravnateljico naslovila poziv k opuščanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Takšno ravnanje županje je skrajno neodgovorno ter škodljivo oziroma v trenutnih razmerah celo nevarno,” je zapisano v sporočilu za javnost SVIZ.
 
SVIZ je ogorčen, da županja zaradi lastnega nestrinjanja z opredeljenimi higienskimi predpisi in zapovedanimi epidemiološkimi ukrepi ter iz egoistično-osebnega prepričanja v neobstoj virusa s pozicije moči od ravnateljice šole in tamkaj zaposlenih zahteva, naj kršijo veljavne predpise, so sporočili.
 
“Sindikat od pristojnih pričakuje, da se bodo čimprej ustrezno odzvali na županjine aktivnosti oziroma nesprejemljive pritiske nad zaposlenimi, obenem pa izraža vso podporo vodstvu ter delavcem šole, ki se v trenutnih močno zapletenih in napetih razmerah – ob spoštovanju zapovedanih pravil – trudijo zagotavljati varno okolje za vse vpletene ter zavod odprt za izobraževanje učenk in učencev tam, kjer je to edino primerno – v šolskih prostorih.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine