24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Načrtovan napad na vas Crépol kaže, da ne bo več »osamljenih volkov«, ampak organizirani napadi islama na cela naselja

Piše: Kavarna Hayek

Bilo je v noči s sobote (18. november) na nedeljo (19. november). Vaščani Crépola v jugovzhodni Franciji so imeli vsakoletno tradicionalno zabavo. Okoli 450 se jih je zbralo. Okoli druge ure zjutraj jih je z noži napadla skupina mladostnikov, ki je kričala: »Tukaj smo, da ubijemo belce!« Začelo se je prelivanje krvi: napadalci so do smrti zabodli 16-letnega Thomasa, 18 ljudi je bilo ranjenih (od tega trije huje).

Policija je dolgo skrivala poreklo napadalcev, medijski mainstream je pisal od tega, da je prišlo do lokalnega obračunavanja, do tega, da je prišlo do običajnega vaškega pretepa. Danes je jasno: napadalci so severnoafriškega porekla, njihova imena niso nič kaj francoska (Chaïd A., Yasir, Mathys, Fayçal, Kouider in Yanis). Priča je za BFMTV povedala: »To ni bil pretep, prišli so ubijati. Nameravali so ubijati. Na srečo smo imeli varnostnike, ki so napad ustavili. Če ne bi bilo varnostnikov, me morda ne bi bilo več tukaj, da bi pripovedoval zgodbo.« Drug udeleženec zabave se spominja, da so bili noži napadalcev dolgi vsaj 20 centimetrov. »Vaška hiša, kjer je bila zabava, je spominjala na klavnico,« je dejal.

Skupina, ki je napadla, je bila, kot kaže, sestavljena iz približno petnajst mladostnikov, je sporočila policija in jih že začela opravičevati, da prihajajo iz »težavnih« sosesk v mestu Romains-sur-Isere, ki je od  od Crépola oddaljeno 20 minut. Tudi zato so nekateri prevladujoči levičarski mediji na začetku namigovali, da je prišlo do spora med vaščani in meščani, ki se je pač malo bolj krvavo končal. Toda tako organiziran napad spominja na napad Hamasa na izraelske soseske 7. oktobra.

Konec oktobra sem zapisal, da so množični propalestinski protesti bile pravzaprav vojaške parade islama, ki se v Evropi počuti očitno že dovolj močan, da preide v eno od zaključnih faz islamizacije stare celine – organizirane oborožene napade na Evropejce. ….

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine