18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Načrtna diskreditacija zdravnikov, blati jih tudi mati poslanke Gibanja Svoboda

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Dr. Mateja Kožuh Novak vsake toliko razburi slovensko javnost s svojimi socialističnimi pogledi. Gospa, ki se ima za ugledno zdravnico, a so jo Mladi zdravniki spomnili, da je bila skoraj vso svojo kariero politična funkcionarka, dokler se pri 53 letih ni upokojila. Znana je po svojih izjavah, da je bila SFRJ dežela izobilja, ki so jo sistematično uničile zahodne sile. Zdaj pa razburja s svojimi pogledi na zdravnike, ki se zelo ujemajo z aktualno vladajočo koalicijo. Kar ni presenetljivo glede na to, da je njena hči poslanka Gibanja Svoboda. Vse ostaja v družini.

Tereza Novak je bila za poslanko izvoljena na volišču Ljubljana Bežigrad 2 kot predstavnica Gibanja Svoboda. Tako kot njena mama gradi kariero na egalitarnem mitu in slovenskem poudarjenem čutu za socialistično pravičnost. Po izobrazbi je diplomirana filozofinja in, kot se pohvali na svoji spletni strani, že dvajset let dela v nevladnih organizacijah. Preden je bila poslanka, je kot direktorica vodila Slovensko filantropijo.

 

Zato ne preseneča, če se njena mati, sicer predstavnica iste radikalne leve opcije, zoperstavi “družbenim sovražnikom” zdravnikom, ki so trenutno v sporu z oblastjo. Spomnimo, sredi bridke vojne med vlado in Fidesom je Kožuh Novakova svojim “zdravniškim kolegom” napisala pismo, objavljeno v Mladini – glasilu Levice, ki je prek svojih lastnikov izčrpavala slovenski zdravstveni sistem s preplačanim medicinskim materialom. Za javno pismo se je odločila zaradi “poziva zdravniških kolegov, ki jim dopuščate, da vas potiskajo s svojimi izjavami in početjem v blato pohlepa in samopašnosti”. Gromovito in brez argumentov se je lotila privatizacije v zdravstvu (tj. koncesionarjev in “dvoživk”) in se zapletla.

Mladi zdravniki so odgovorili, da je ne morejo imenovati kolegica, saj je več časa preživela na vodstvenih in političnih funkcijah kot v stroki. Po njihovem mnenju je treba to “čast” prihraniti za politične funkcionarje. Zapisali so, da je bila kot političarka sama odgovorna za usodo zdravstva, a se je po neizvolitvi za poslanko raje upokojila kot ustvarjala v svojih najbolj produktivnih letih. “Zatem ste dva mandata, do leta 2015, vodili Zvezo društev upokojencev Slovenije. Ta ima svoje predstavnike v skupščini ZZZS, najvišjem organu, ki oblikuje njeno politiko in delovanje. Togost te pomembne organizacije je eden ključnih razlogov za današnje stanje v zdravstvu.” Na koncu so ji Mladi zdravniki odsvetovali, naj jim ne piše več.

 

Tandem mati (bivša političarka) in hči (trenutna političarka) nam razkrije, kako deluje slovenski skrajni del levice (bodimo iskreni, Tereza Novak ne spada pod okrilje stranke, ki se na evropskem parlamentu pozicionira v Alde/Renew, ampak prej v SD ali Levico). Kot je opozoril prvak opozicije Janez Janša, ne gre za nobeno naključje – “Diskreditacija zdravnikov ni slučaj in poteka načrtno že dalj časa. Delno primerljivo z diskreditacijo kmetov “kulakov” po letu 1945. Cilj je uničenje ugleda družbene skupine, ki ni 100 % pod nadzorom. Vprašanje pa je, ali se zdravniški ceh tega zaveda.”

Družinski člani vladajočih – taki, ki so bili prej tudi sami v politiki – skupaj agitirajo družbene in interesne skupine, s katerimi so v sporu. Tokrat so na listi za odstrel bili zdravniki. Kak drug dan so kristjani. Pa gospodarstveniki. Nato ljudje, ki živijo na podeželju. Usklajeno delovanje t. i. civilne družbe, “zaskrbljenih državljanov” in uradne politike je vsak dan očitneje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine