11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Na Veliki Štangi predstavljeni kandidati za poslance DZ SDS Zasavske regije: “Če hočemo, da gre Slovenija naprej, je potrebno urediti zadeve za mlade, da bomo lahko ustvarili nove družine in nove generacije Slovencev.”

Piše: J.S. (Vir: sds.si)

V okviru srečanja članov in simpatizerjev SDS iz Zasavske regije so se predstavili tudi kandidati za poslance in poslanke v Državnem zboru. Njihove predstavitve lahko preberete v nadaljevanju.

MATJAŽ HOSTNIK

“Sem kandidat SDM. Kot mlad se zavedam naših problemov. Problem so študentski domovi, stanovanja, stabilne zaposlitve. Če hočemo, da gre Slovenija naprej, je potrebno urediti zadeve za mlade, da bomo lahko ustvarili nove družine in nove generacije Slovencev. Ohraniti moramo tudi kulturo, ki jo imamo, zaščititi jo moramo. Naj bo ta Slovenija naša, naj bo zelena, naj bo naš dom.”

Matjaž Hostnik. (Foto: Jože Biščak)

JANEZ TOMAŽIČ

“Pripadam generaciji, ki je pred 30, 40 leti sanjala državo, kjer bomo svobodni, kjer bomo lahko kritizirali, kar se nam NE zdi prav. Sanjali smo, da bomo živeli v družbi, kjer bodo imeli več tisti, ki več delajo in ne tistI, ki si znajo boljše prigrabiti rezultate dela drugih. Mnoge sanje so se uresničile, mnoge pa še ne. Kandidiral bom, da bom po svojih močeh uresničil te sanje, ki se še niso. Če bomo povedali, kaj vse je vlada naredila za ljudi, rezultat ne bo izostal.”

Janez Tomažič. (Foto: Jože Biščak)

BORIS DOBLEKAR

“Še naprej bomo še naprej trudili, da bomo dobili še več glasov, da bomo sestavili novo vlado z Janezom Janšo, da bomo nadaljevali delo, ki je zelo produktivno. Vrtci, šole, cestna infrastruktura. Mehkih projektov je bilo v preteklosti preveč. Mi bomo šli naprej po poti razvoja in blaginje. Dajmo garati na volitvah. Združimo vse sile in prepričajmo vse, da gremo na volitve.”

ROMAN PERKLIČ

“Sem iz Zagorja, t.i. rdečega revirja, a s časom se bo tudi to spremenilo in upam, da čim hitreje. Imeli bomo težko delo na volitvah, saj bomo morali povedati veliko, vse uspehe, ki jih je vlada naredila. Živela Slovenija!”

Roman Perklič. (Foto: Jože Biščak)

PATRICIJA GORENC

“Za vstop v politiko sem se odločila, da bi lahko prispevala svoj košček k mozaiku ustvarjanja boljše demokracije v Sloveniji. Na lokalni ravni si bom prizadevala za uresničitev projekta predora Trbolvlje – Prebold. Občine bom spodbujala k sodelovanju na evropskih projektih in sodelovanju s stanovanjskim skladom.” Kandidatka za poslanko je povedala, da se bo prav tako prizadevala za razgradnjo kapitalskih in medijskih monopolov ter za izboljšanje državljanske zavesti.

Patricija Gorenc. (Foto: Jože Biščak)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine