12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Na teh volitvah bomo odločali o tem, ali bo Slovenija gradila in soustvarjala Evropo, ki ohranja naš način življenja

Včeraj, 13. aprila 2019, sta potekala dva dogodka, na katerih so se srečali člani in simpatizerji stranke SDS. Prvi se je odvijal v Lenartu, kjer so se zbrali člani Ptujske regijske koordinacije SDS v sodelovanju z občinskimi odbori iz Slovenskih goric. V popoldanskem času je v Radencih s slavnostno akademijo sledilo praznovanje 30. obletnice SDS. Na obeh dogodkih sta vse prisotne pozdravila aktualni evropski poslanec dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alja Domjan.

Regijskega srečanja v Lenartu so se udeležili tudi poslanci DZ RS Suzana Lep Šimenko, Jožef Lenart, Franc Breznik in Marjan Pojbič. Pester kulturno-pevski program so spremljale športne aktivnosti. 

V sklopu kulturnega programa so vse prisotne pozdravili župan Lenarta Janez Kramberger, predsednik Občinskega odbora Lenart Damir Jelenko, poslanec Franc Breznik in poslanka Suzana Lep Šimenko. Slednja se je zahvalila za visoko udeležbo ter dejala: “Verjamem, da bodo letošnje evropske volitve za stranko SDS uspešne, saj stranka gleda s srcem in v pravo smer, prav tako pa imamo na kandidatni listi odlične kandidate.”

Osrednja govornika regijskega srečanja sta bila dr. Milan Zver in Alja Domjan. Prvi je vse prisotne pozdravil aktualni evropski poslanec, ki je prepričan, da bomo že tretjič zaporedoma zmagali na evropskih volitvah. Po njegovem mnenju imamo »pomladniki« odlično in močno koalicijsko listo: “Imamo močno listo z izkušenimi in dobrimi kandidati. Tisti, ki bodo volili našo listo, ne bodo dobili mačka v žaklju.” V nadaljevanju je slušatelje opozoril na prelomnost in pomembnost letošnjih evropskih volitev in povedal, da si leve politične stranke želijo centralistično Evropo, ki bo nadzirala države članice, kakor tudi njeno prebivalstvo: »Leve politične stranke želijo ta hip iz Evrope narediti unitaristično, centralistično unijo, z močno regulacijo, ki bi vladala državam članicam. Tega ne smemo dovoliti, kajti Evropa mora sloneti na močnih in avtonomnih državah. Če bomo imeli šibke države, Evropa ne bo močna.« Ob tem je opozoril, da ne smemo dopustiti, da v Evropski parlament pridejo stranke, ki želijo destabilizirati Evropo. Evropa mora obstati tudi v prihodnje. 

Kandidatka za poslanko v Evropski parlament Alja Domjan je pohvalila dosedanje delo evropskih poslancev iz vrst SDS in dodala: »Ne smemo dopustiti, da so v evropske ali druge institucije izvoljeni ljudje, ki slovenski narod in Slovenijo ne postavljajo na prvo mesto. Verjamem, da si bomo 26. maja segli v roke in dejali, da smo naredili še eno dobro stvar za našo Slovenijo, in da bomo dokazali, da lahko s sodelovanjem dosežemo ogromno.« V zaključku je Domjanova vse prisotne povabila, da se 26. maja 2019 udeležijo volitev, saj s svojim glasom oblikujemo našo prihodnost.

Celotno galerijo slik najdete na povezavi TUKAJ.

Druženje članov in simpatizerjev SDS se je nadaljevalo v Radencih, kjer so s slavnostno akademijo v organizaciji Pomurske regijske organizacije SDS obeležili in počastili 30. obletnico stranke SDS. Kulturni program sta otvorili slovenska himna in himna stranke SDS. Nato je sledila kratka predstavitev zgodovine stranke SDS, med katero je polna dvorana od domoljubnih čustev pokala po šivih. Prvi je na odru spregovoril predsednik Občinskega odbora Radenci Franc Himelreich, sledil mu je predsednik pomurske regijske koordinacije SDS Karel Šoš, ki je dejal, da smo v Sloveniji zamudili marsikatero priložnost, a da prihaja upanje za boljši jutri, »prvo priložnost imamo že 26. maja 2019, ko bomo volili novo sestavo Evropskega parlamenta. Za marsikoga je to nepotrebno, a jaz sem prepričan, da nimajo prav«. Šoš je še povedal, da se premalo zavedamo vseh bonitet, ki nam jih nudi Evropa.

Nato sta vse slušatelje nagovorila še nekdanja predsednika pomurske regijske koordinacije SDS Silvo Šarkanj in Herman Kisilak. Šarkanj je povedal, da so bili časi osamosvajanja časi polni upanja in zmage nad nekdanjim totalitarnim sistemom. Po njegovem mnenju je zadnji čas, da stopimo na pot evropske demokracije. Herman Kisilak je v mislih sledil predhodniku in slušatelje pozval, da se moramo vsi potruditi, da demokratične sile Evropske ljudske stranke dobijo večino v Evropskem parlamentu: »Ne prepustimo tega socialistom in liberalcem. Veste zakaj? Ker si še naprej želimo krščanske Evrope, v kateri bomo smeli tudi v prihodnje praznovati veliko noč in preostale krščanske praznike. Evropa gre v čudno smer, zato storimo vse, da stranke slovenske desnice dobijo še kakšnega poslanca več. Pojdimo na volitve in pokažimo, da smo zmagovalci.«

Sledil je osrednji trenutek večera, ko sta vse prisotne nagovorila nosilec skupne liste SDS in SLS za evropske volitve dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alja Domjan. Dr. Zver je povedal, da si leve stranke na vsak način želijo odpraviti demokratični manko, a kljub temu verjame, da bo skupna lista SDS in SLS uspešna na volitvah. Ob tem je poudaril, da je to dokaz, da je stranka SDS povezovalna stranka in ne izključevalna, kakor jo želijo prikazati nasprotniki. V nagovoru se je dotaknil tudi problematike mladih, predvsem izseljevanja: »V zadnjih 10 letih je več kot 50.000 mladih šlo v tujino s trebuhom za kruhom, ker jim doma nismo ustvarili ugodnih poslovnih in življenjskih okoliščin.« Dr. Zver je ob tem dejal, da je optimist in da verjame, da se bo klima spremenila, kot se je leta 2004, ko je na državnozborskih volitvah zmagala stranka SDS in Slovenijo popeljala v boljši jutri. Evropski poslanec je še povedal, da je Slovenija po črpanju evropskih sredstev na samem dnu držav članic, in kot ključen problem Evropske unije izpostavil varnost: »Ključen problem Evrope je varnost, toda v Evropski ljudski stranki imamo pravi odgovor na ta izziv. V prihajajočih letih bomo zagotovili 10.00 ljudi, ki bodo zavarovali zunanjo mejo. Le pod tem pogojem bomo lahko ohranili odprte notranje meje in prost pretok blaga ter storitev.«

»Če se zavedaš svojih korenin, poznaš poti in razpotja, ki so jih prehodile generacije pred teboj, lahko v prihodnost gledaš z optimizmom in veseljem do življenja,« je z nagovorom začela Alja Domjan in povedala, da je SDS stranka s pravimi vrednotami in tradicijo. Povezovanje dveh pomladnih strank je označila kot začetek dobre poti, ki bo prinesla ponovno zmago na Evropskih volitvah 2019. »Na teh volitvah bomo odločali o tem, ali bo Slovenija gradila in soustvarjala Evropo, ki ohranja naš način življenja. Način življenja, ki temelji na krščanskih vrednotah, na svobodi in solidarnosti. Odločali bomo tudi o tem, ali bomo del Evrope, ki svojim državljanom zagotavlja varnost, učinkovito varovanje schengenske meje in preventivne ukrepe proti porastu terorizma,« je povedala kandidatka za evropsko poslanko in nadaljevala: “Odločali bomo o prihodnosti vseh generacij, o tem, ali bosta zagotavljanje dostojnih pokojnin in socialna zaščita postali prednostni temi evropskih politik. Mladim moramo omogočiti evropsko prihodnost in jih postaviti v ospredje načrtovanja politik.« V zaključku svojega nagovora je povedala, da bo 26. maja štel vsak glas in da mi odločamo, kakšna bo Evropa v prihodnje. 

Ob koncu prireditve sta evropski poslanec dr. Milan Zver in predsednik pomurske regijske koordinacije SDS Karel Šoš Pomurcem podelila priznanja SDS. Med prejemniki bronastih priznanj SDS so: Alja Domjan, Jožica Jakob, Janez Magyar, Viktor Obal, Janez Novak, Mihael Bohinac, Franc Bohinac in Bojan Petrijan. Pohvale SDS so prejeli: Lenart Balant, Feliks Smolkovič in Blaž Zanjkovič. Plaketa SDS je bila podeljena turistični kmetiji Čebelji gradič.

Po koncu slavnostne akademije je sledilo prijetno druženje in pogovor.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=7vdLY7nM6Yg

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine