12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Na Švedskem pretepen poslanec Švedskih demokratov: »Gre za politično motiviran napad«

Piše: A. S. 

Levica se rada predstavlja kot strpna, miroljubna in nasploh napredna ter velikokrat desnici pripisuje nasilništvo in uporabo groženj, vendar pa je v praksi slika precej drugačna. Pripadniki levih opcij se velikokrat poslužujejo nasilja in zastraševanja, kar je znova potrdil primer na Švedskem, kjer je bil v petek zvečer pred slabim tednom dni napaden poslanec Švedskih demokratov Rasmus Giertz. 

Kot trdi sam je šlo za politično motiviran napad, ki se je zgodil v švedskem mestu Borlänge, ko je šel s strankarskimi kolegi na večerjo v neko gostilno. Napadli naj bi ga trije moški, ki so ga zbili na tla in zbrcali. Incident je prijavil na policijo.

Giertz je sicer tudi predsednik strankarske podružnice v okrožju Dalarna. Kot je povedal, so jih neki moški prepoznali in jih začeli žaliti in provocirati, kar dokazuje da je šlo za politično motivirano nasilje. Giertz je za lokalen medij povedal, da je napadalcem rekel naj jih pustijo pri miru, vendar pa je nekdo iz osebja gostilne obema skupinama rekel, naj zapustita lokal. Ko je Giertz s prijatelji izstopil, so jih tam čakali njihovi napadalci, ki so začeli pretep. »Ko smo izstopili so trije moški stekli proti nam, udarili so me in me pričeli brcati po obrazu in rokah. Eden od mojih prijateljev jih je skušal zvleči iz mene, drugi pa je stekel proti mestu, da bi našel policijo«, je opisal incident.

Na kraj dogodka je kmalu prispela policija. Ko je v ponedeljek Giertz tudi uradno dogodek prijavil na policijski postaji pa je zvedel, da je bil tudi sam že prijavljen. »To se mi zdi čudno in neduhovito, saj sem bil sam žrtev«, je ob tem dejal za švedski časopis.

S primerom se ukvarja Poseben oddelek tožilstva, ki se sicer ukvarja s pritožbami proti policistom in javnim osebam. Na tožilstvu so potrdili, da so glede dogodka prejeli tri prijave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine