23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Na stranišču železniške postaje spolno občevala s črncem, nato pa policiji prijavila, da jo je posilil belec

Piše: Peter T.

23-letna Francozinja je bila obsojena na tri mesece zapora in mora plačati 500 evrov kazni, ker je lagala, da jo je 3. decembra posilil belec. Kasneje je bilo namreč z analizo DNK ugotovljeno, da je imela spolni odnos s policiji znanim črncem, ilegalnim migrantom iz Afrike, poroča francoski portal Actu.

Mlada ženska je v začetku decembra odšla na policijsko postajo v severozahodnem francoskem mestu Quimper in vložila ovadbo zaradi posilstva. Napad naj bi se zgodil dan prej sredi popoldneva v straniščih tamkajšnje železniške postaje.

Domnevna žrtev naj bi šla na zmenek, za katerega se je dogovorila prek aplikacije za zmenke. Očitno sta bila oba takoj za stvar, Francozinja pa si je med spolnim odnosom premislila, ker naj bi bil moški pregrob. Policiji je povedala, je napadalec nosil črno masko proti kitajskemu virusu.

Ženska je za dejanje posilstva obtožila belega moškega, vendar je analiza sledov DNK, ki so jih forenziki odkrili na žrtvinem spodnjem perilu, pokazala, da gre za policiji znanega Afričana, ki so mu oblasti že naložile, da mora zapustiti francosko ozemlje.

Tožilstvo trdi, da je bila domnevna žrtev na zmenku z Afričanom in je z njim sporazumno seksala, a se je pozneje sramovala tega, kar je storila, in se odločila, da belemu moškemu podtakne posilstvo.

Zagovornik ženske je izjavil, da čeprav je bil spolni akt sprva prostovoljen, je postal »nasilen«.

»To spolno dejanje je bilo nasilno in gospa si ni upala povedati, kaj se je zgodilo. Bilo jo je sram in si je izmislila zgodbo o posilstvu. Kasneje se je ujela v past lastnih izjav,« je dejal zagovornik.

Afričanu, ki je bil aretiran in je trenutno v priporu v Brestu, zdaj grozi izgon.

Zahtevam tožilstva je sodnica v zadevi ugodila, tako da je neznano žensko obsodila na tri mesece pogojne kazni, denarno kazen v višini 500 evrov in opravljen tečaj državljanskih vrednot.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine