15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Na Slovenskem knjižnem sejmu tudi knjige Založbe Nova obzorja! Prvi je svojo knjigo podpisoval dr. Metod Berlec.

 

Piše: L. K. F.

 

Danes se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začel 38. Slovenski knjižni sejem, ki bo odprt do vključno 27. novembra.

Na sejmu sodeluje tudi Založba Nova obzorja – v dvorani C –, ki ponuja knjige po znižani ceni, vse od 10 do 50 odstotkov.

Knjige naše založbe smo v času sejma znižali tudi za tiste, ki nas ne morete obiskati.

Več informacij na:

https://vseknjige.si/

 

(Foto: Facebook/vseKnjige)
(Foto: Facebook/vseKnjige)

Program sejma, koledar dogodkov in ostale podrobnosti (med drugim za 75% popust na vozovnico za vlak in brezplačen prevoz z LPP v času sejma) najdete na https://knjizni-sejem.si/.

(Foto: Polona Avanzo)
(Foto: Polona Avanzo)
(Foto: Polona Avanzo)
(Foto: Polona Avanzo)

 

Na sejmu avtorji naše knjige tudi podpisujejo

Danes med 15.00 in 16.00 uro je na 38. Slovenskem knjižnem sejmu v Ljubljani na stojnici podjetja Nova Obzorja svojo prvo knjigo podpisoval dr. Metod Berlec (odgovorni urednik tednika demokracija) z naslovom “Za demokratično in evropsko Slovenijo! Proti totalitarizmom!” Dr. Berlec je tudi ustvarjalec in avtor tedenskih oddaj Beremo na Novi 24TV.

Knjiga dr. Metoda Berleca “Za demokratično in evropsko Slovenijo! Proti totalitarizmom!” (Foto: TW)
(Foto: Polona Avanzo)

O knjigi:

Tri leta slovenske tranzicije skozi oči urednika, ki se je zoperstavil medijskemu enoumju.
V knjigi je zbranih okoli 150 uvodnikov, ki jih je avtor napisal kot gl. in odg. urednik Demokracije v letih 2002 do 2004. To je bil čas, ko se je pomladna opozicija pobirala po letu 2000, ko je jeseni tega leta LDS pod vodstvom Janeza Drnovška na volitvah premočno zmagala. To je bilo tudi obdobje, ko se je zadnjemu šefu CK ZKS Milanu Kučanu iztekel drugi predsedniški mandat in ga je na tem mestu nasledil Drnovšek. LDS pa se je po odhodu svojega dolgoletnega predsednika in premierja znašla v težavah, saj je njegov naslednik Anton Rop stopil v prevelike čevlje. Hkrati je bila leva tranzicijska elita prepričana, »da je obsojena na oblast«. In tu se je pokazala priložnost za SDS pod vodstvom Janeza Janše. Avtor je dodal še uvodni predgovor in na koncu analizo, ki je vezana na letošnje super volilno leto.

 

 

Zdrav duh v zdravem telesu

V četrtek popoldne bo na stojnici Novih obzorij svojo knjigo Zdrav duh v zdravem telesu podpisoval avtor Janez Virk:

Avtor v knjigi razkriva, kako malo je potrebno, da telo spravimo v gibanje in tako ohranimo zdravje! Potrebujemo samo voljo in zavedanje, da sta telo in zdravje naše največje bogastvo!
Življenjsko vodilo avtorja pri njegovem delu. Kljub svojemu začetnemu dotiku z »vrhunskim športom« ali pa prav zaradi srečanja s tem lažnim svetom »altius, citius, fortius« od vseh začetkov tega dela telesne kulture, ki brez izjem izhaja iz politike in je namenjen politiki (»panem et circenses«, kruha in iger), se je skoraj takoj ljubiteljsko in nato vseskozi poklicno ukvarjal le s telesno kulturo v njenem najširšem pomenu. Enako zagnano se z njo ukvarja danes. Iz njegovega delovanja je na pobudo gl. in odg. urednika Demokracije Jožeta Biščaka nastala tudi redna tedenska kolumna v tej reviji: Živi zdravo, ki se ujema z začetkom epidemičnega »napada Kitajcev« na Evropo in svet, saj je prva izšla 19. marca 2020. V knjigi so objavljene vse kolumne, od prve do zadnje leta 2021.

(Foto: posnetek zaslona Vseknjige.si)

Še nekaj knjig Založbe Nova obzorja:

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine