20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Na slovenska veleposlaništva dežujejo pisma podpore premierju Janezu Janši

Piše: Janja Strah

Slovenska veleposlaništva po svetu prejemajo številna pisma podpore slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janše, ki je skupaj s poljskim in češkim premierjem pred dnevi obiskal vojno žarišče – Ukrajino in se v Kijevu sestal z ukrajinskim premierjem Volodomirjem Zelenskim.

Med njimi je tudi pismo, ki je prišlo na slovensko ambasado v avstralski Canberri:

»Vaša ekscelenca,

sprejmite, prosim, moje pohvale in spoštovanje za moralni in fizični pogum vašega predsednika vlade Janeza Janše, ki je osebno odpotoval v Kijev, medtem ko ruske sile v vroči vojni ne prizanašajo civilistom.

Sem osemdesetletni zdravnik, ki je kot mlad in še neporočen moški zdravstveno deloval na treh vojnih območjih – Bangladeš, portugalski Timor in Vietnam –,  in obžalujem, da zaradi starosti in oslabelosti ne morem več pomagati.

Zdaj sprejemam, da bom sinove, hčere in vnuke po svoji smrti zapustil v svetu, kjer bosta njihova evropska dediščina in domovina v rokah načelnih in pogumnih ljudi.

Zvesto je dokazal, da zastopa svoje ljudstvo v njihovi ljubezni in podpori državljanom Ukrajine.

S spoštovanjem in iskrenostjo,

Dr. Phillip Chalmers«

Kot rečeno, pisma s podobno vsebino prihajajo od vsepovsod, ljudje po vsem svetu niti približno niso prezrli pogumnega in srčnega dejanja slovenskega premierja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine