10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na portalu 24kul.si objavili celotno pravno stališče Vrhovnega državnega tožilstva, ki dokazuje neupravičenost sodnega preganjanja dr. Tadeja Strehovca ter zlorabo pravosodnih organov za napad na svobodo govora

Na portalu 24kul.si so objavili celotno pravno stališče o izvajanju 297. člena kazenskega zakonika, ki ga je Vrhovno državno tožilstvo izdalo 27.februarja 2013 (št. Ktr 2/13-6/HJ-TL/vg) kot navodilo državnim tožilcem. Iz tega stališča je razvidno, da pregon dr. Tadeja Strehovca ni v ničemer utemeljen. Celo več, da je nezakonit in protiustaven.

 

»To hkrati pomeni, da je okrožni državni tožilec svetnik Marko Godec že z vložitvijo obtožnice zlorabil pravo in nezakonito povzroča dr. Tadeju Strehovcu delo, skrbi in stroške, enako tudi okrajna sodnica mag. Polona Kukovec, ki bi morala na podlagi nezakonitega in protiustavnega obtožnega predloga ustaviti pregon,« so zapisali na portalu.

Ob tem vabijo k branju omenjenega pravnega stališča Vrhovnega državnega tožilstva, da se lahko tudi sami prepričamo o nedolžnosti dr. Tadeja Strehovca, za kaznivo dejanje, ki se mu očita. »Čedalje bolj se kaže, da je ta krivičen montiran sodni proces namenjen temu, da bi z vsemi sredstvi odvrnili dr. Strehovca od njegovega častnega delovanja pomoči nerojenim otrokom ter staršem v stiski,« so zapisali.

Celotno pravno stališče si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine