-2.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

Na Poljsko prihajajo Afganistanci, ki so se vojaško usposobili v Rusiji

Piše: C.R.

Od začetka tega leta je poljska mejna straža zabeležila skoraj 40.000 poskusov nezakonitih prehodov poljsko-beloruske meje. Največ poskusov, več kot 17.000, je bilo zabeleženih v oktobru. Nedavno pa je tiskovni predstavnik iz oddelka za nacionalno varnost in predstavnik poljskega ministra za koordinacije obveščevalnih služb, Stanislaw Żaryn, povedal da naj bi bili med migranti, ki so prispeli v Belorusijo, tudi Afganistanci, povezani z Rusijo.

Żaryn je ob tem dodal, da se domneva, da so nekateri med njimi opravili v Rusiji bojno urjenje. »Med migranti, ki v zadnjem času prihajajo v Belorusijo, da bi šli naprej na Zahod, so tudi Afganistanci, ki so že dolgo povezani z Rusijo«, je zapisal na svojem Twitter profilu in v drugi objavi dodal: “Nekateri med njimi opravljajo ruske vojaške tečaje in imajo morda bojno usposabljanje. Po prihodu v Belorusijo poskušajo prečkati poljsko mejo”.

Żaryn je prav tako objavil tudi fotografijo Afganistanca, ki je bil septembra 2021 pridržan na Poljskem. Moški naj bi na Poljsko prispel takoj po končanem vojaškem tečaju v Rusiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine