11.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Na policiji bi radi brali Demokracijo, posebno tisti del o kulturi posilstev, ki prihaja z migranti – za svoj izvod pa so prejeli tudi račun

Policijska postaja Bežigrad je v zvezi s kazenskim postopkom zaradi suma javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti zaprosila založbo Nova obzorja, da jim v zvezi s preiskavo pošlje letošnjo 35. številko revije Demokracija, za kar pa so že prejeli tudi račun! Mnogi so Demokraciji konec avgusta očitali omenjeno kaznivo dejanje, in sicer zaradi provokativne naslovnice, s katero je opozorila na nasilno kulturo muslimanskih migrantov in njihov odnos do žensk.

 

Policijska postaja Bežigrad, ki v zvezi z razlogi za sum obravnava kaznivo dejanje javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po 297. členu kazenskega zakonika, je založbo Nova obzorja zaprosila za izvod tiskane 35. letošnje številke revije Demokracija, iz katere je razvidna celotna vsebina članka z naslovom “Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev!”. V zvezi s tem je založba že poslala omenjeni izvod revije na naslov Policijske postaje Bežigrad, ki pa je za svoje naročilo prejela tudi račun. Policijo tudi zanima avtorstvo članka in kdo je v času izdaje omenjene številke revije opravljal funkcijo odgovornega urednika.

Spomnimo: revija Demokracija se je konec avgusta znašla pod plazom kritik levičarjev, ko je s provokativno naslovnico opozorila na nasilno kulturo, ki jo s seboj prinašajo nelegalni muslimanski migranti, prav tako pa je z njo in člankom želela opozoriti na njihov odnos do žensk.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine