10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Na kakšen način razkriti “strpnost” slovenske levice? Voščiš jim blagoslovljeno adventno nedeljo

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Neverjetno protiustavna objava, ki pa dobro ponazarja, kako si skrajna desnica predstavlja pluralizem: my way or the highway (to Janez Janša muslimanom tudi jasno sporoča), obenem pa svoje podpornike nagovarja na izjemno infantilen način, kar kaže, kaj si res mislijo o njih,” se je na iskreno čestitko premierja Janše, namenjeno vernikom ob pričetku adventa, prejšnjo nedeljo, odzval kontroverzni novinar Boris Vasev. 

Družbeno-politični delavec Boris Vasev, ki slovi po svojih spornih izjavah oziroma zapisih, nas je znova “osupnil”. Na iskreno čestitko premierja Janeza Janše, namenjeno vernikom ob pričetku prazničnega, predbožičnega časa, je reagiral skrajno kritično, v svoj umotvor pa vmešal še muslimane. In takšni drugim očitajo delitve v družbi.

Še čudno, da v zgodbo ni vpletel tudi partizanov in domobrancev, vsega skupaj pa začinil z obveznim shizofrenim bojem proti “fašizmu”. Primer do obisti razgalja hinavsko levičarsko strpnost in kaže na dejstvo, da je slovensko demokratična družba še daleč od sprejemanja drugačnosti. Številni so se šli pravnike in čestitko obtožili protiustavnosti, kar je seveda daleč od resnice. Mnogi so še vedno prepričani, da moraš kot vernik ostati anonimen. Spomnimo, koliko prahu je dvignila Ana Soklič na Emi leta 2020, ko je javno spregovorila o Jezusu Kristusu.

Vasev je v preteklosti sicer že opozarjal nase. Med drugim je hotel drogove za zastave uporabiti za “obešanje izdajalcev bele rase”, Janšo pa primerjal z vojnim zločincem Vojislavom Šešljem. A to je le nekaj njegovih cvetk. Mimogrede spomnimo, kako je pred nekaj leti vidni predstavnik SD Jernej Štromajer vernikom zaželel “Vesel božič, umazane živali!”. Na družbenih omrežjih pa najdemo še druge “strpne” komentarje. Spodaj jih nekaj prilagamo.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine