-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Na Hrvaško lahko po novem vstopimo z dokazilom o cepljenju, prebolelosti ali negativnim testom

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

S 1. julijem 2021 je na Hrvaško mogoče vstopiti s tako imenovanim evropskim zelenim digitalnim potrdilom. Če zelenega digitalnega potrdila nimate, lahko na Hrvaško vstopite tudi z dokazilom o cepljenju, prebolelosti covid-19 oziroma negativnim HAG ali PCR testom. 

Policija je sporočila, da so prejeli s strani hrvaških oblasti obvestilo, da je Hrvaška v sredo 30. junija sprejela Odločbo o začasni prepovedi in omejitvi prehajanja mejnih prehodov Hrvaške, ki vstopa v veljavo s 1. julijem. S tem predpisom uvajajo tako imenovano  zeleno digitalno potrdilo skladno z uredbo EU.

Hrvaška tako držav več ne deli po barvah, ampak za vstop zahtevajo bodisi zeleno digitalno potrdilo ali pa drugo dokazilo o cepljenju ali prebolelosti oziroma negativni test (HAG ali PCR). Od danes naprej morajo državljani Slovenije in tudi ostalih držav, ki so na zelenem seznamu, za vstop v Hrvaško imeti eno od opisanih potrdil. Vstop v Hrvaško brez dokazil, kot je še veljalo do včeraj, ni več mogoč, zaradi česar na mejnih prehodih nastajajo kolone.

Več si lahko preberete na spletni strani hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine