0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Murskosoboški škof dr. Peter Štumpf glede nasilnih migrantov brez dlake na jeziku – naj odidejo tja, od koder so prišli!

Škof dr. Peter Štumpf v Sloveniji vodi najmanjšo in najbolj severovzhodno škofijo, ki ima sedež v Murski Soboti. Že nekajkrat je tudi pokazal, da si upa tudi glede migrantskega vprašanja izraziti “ločeno mnenje”. In tako je bilo tudi tokrat.

 

V odmev na aktualno dogajanje je na facebooku zapisal naslednje: “Kam z nasilnimi migranti? Takoj in brezpogojno tja, od koder so prišli”

“Pred nekaj dnevi sem dobil pismo od zaskrbljene in užaloščene mamice, ki pomeni klic na pomoč. Njeno odraščajočo hčerko, ki je šla po cesti, so nadlegovali migranti iz sosednjega azilnega doma. Komaj jim je ubežala. Mamica prosi za molitev in solidarnost. Sprašujem pa se, če pri nas tudi za te nasilne moške ne veljajo pravne uredbe in ukrepi v primeru spolnega nadlegovanja? Če ne drugo, bi jih v takem primeru morali takoj in brezpogojno vrniti tja, od koder so prišli. Časti in varnosti deklet v Sloveniji ne moremo in ne smemo prepustiti tistim, ki so prišli k nam tudi zato, da bi se nad njimi izživljali. Bog živi in ohrani vas Slovenke…”

Ne glede na to, da se je škof zavzel za varnost in pravice zlasti ogroženih žensk, lahko pričakujemo, da se nanj znova vsul plaz zmerljivk s strani levičarskih migrantoljubcev…

Zadnje novice

Sorodne vsebine