10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Morilec očeta dveh otrok nastopil v oddaji Znan obraz ima svoj glas na POP TV

V uredništvu Demokracije smo prejeli informacijo, da je na oddaji Pop TV nastopil obsojeni morilec Adnen Budimović, ki je leta 2012 v Poreču do smrti zabodel očeta dveh otrok. 

Vir nam je sporočil, da je 29. septembra letos v drugi epizodi nove sezone oddaje Znan obraz ima svoj glas nastopil obsojeni morilec Adnen Budimović, znan tudi kot Ado Bag. Budimović je 32-letni Jeseničan, član zloglasne motoristične tolpe El Diablo, ki je septembra leta 2012 po sporu s Hrvatom, očetom dveh otrok, v Poreču le tega do smrti zabodel in to zaradi banalne stvari, špricanja z vodo. 

Budimovića, ki so ga predtem zaradi nasilništva obravnavali tudi slovenski policisti, so na Hrvaškem prvotno obsodili na 11 let zapora in mu jih leta 2014 znižali na devet let. Zdaj se je po naših informacijah pojavil v omenjeni oddaji Pop TV in sicer  v plesni točki Eve Boto, ki je imitirala Senidah v komadu “Mišići”. 

Adnen Budimović se je sicer, preden je postal morilec, poizkusil tudi v pevski karieri, na youtubu ima videospot s 93 tisoč ogledi z naslovom Gutljaj Vodke, ki ga je posnel nekaj tednov pred umorom v Poreču. Po naših informacijah mu je pri snemanju tega videospota pomagal znani blejski prevarant Danijel Utješanović, ki naj bi se trenutno nahajal na Hrvaškem, saj je v Sloveniji pustil velike dolgove, ko je neuspešno organiziral Blejski Filmski Festival.

(Slika: Facebook)

Hrvaški mediji so pisali, da je bil Budimović v Sloveniji dvakrat obsojen na pogojno zaporno kazen. Prvič je bil leta 2008 na sodišču na Jesenicah obsojen na šest mesecev zapora oziroma dve leti pogojno zaradi tihotapljenja orožja, drugič pa je bil leta 2010 na sodišču v Kranju obsojen na 16 mesecev zapora zaradi sodelovanja pri ropu in povzročitve lažje telesne poškodbe. Porečana je umoril, preden je potekel 4,5-letni pogojni rok, ki ga je določilo kranjsko sodišče.

Za komentar smo zaprosili Pop TV, na odgovor še čakamo. Pravkar so nam s Pop TV potrdili, da je Budimović dejansko nastopil v omenjeni oddaji in da z njegovo preteklostjo niso bili seznanjeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine