11.1 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Möderndorfer trdi, da z milijardo iranskega denarja ni skoraj nič narobe, medtem CIA glavnega iranskega bankirja uvrstila na listo teroristov!

Medtem, ko Jani Möderndorfer (SMC) trdi, da je bil pri iranskem denarju sporen kvečjemu en posel in da ni šlo za pranje denarja, je ameriška CIA uvrstila šefa iranske centralne banke na seznam teroristov.

Na to je spomnil tudi predsednik SDS Janez Janša s tvitom, kjer je zapisal: »Potem, ko je @strankaSD oprala 1000 mio€ za iranske teroriste, je teroriste danes pral Möderndorfer. Nič posebnega. Malenkost. Le prekršek… A ne bo šlo skozi. ZDA ravno uvrstile guvernerja Iranske centralne banke na seznam teroristov. @CIA dela.«

 

Spomnimo.

Ameriško ministrstvo za finance je pred kratkim uvedlo sankcije proti guvernerju iranske centralne banke Valiolahu Seifu, ki bi naj pomagal revolucionarni gardi pri prenosu več milijonov dolarjev šiitski milici Hezbolah v Libanonu. Sankcije veljajo tudi za pomočnika direktorja mednarodnega oddelka pri banki Alija Tarzalija.

Finančni minister ZDA Steven Mnuchin je sporočil, da ZDA ne bodo dovolile iranske zlorabe mednarodnega finančnega sistema za podporo terorističnim dejavnostim. Dodal je, da mora mednarodna skupnost ostati pozorna na tovrstne dejavnosti Irana.
ZDA so že v četrtek uvedle sankcije proti devetim Irancem in podjetjem zaradi manipulacij trga valut in transferjev denarja za republikansko gardo v sodelovanju s centralno banko Irana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine