21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Množično podpisovanje peticije za odstavitev razvpitega državnega sekretarja Jerneja Štromajerja – jo boste podpisali tudi vi?

Kako lahko državni sekretar žali Slovence, ki praznujejo božič? To so se spraševali mnogi in se še vedno sprašujejo. Še posebej po tem, ker Jernej Štromajer, državni sekretar na ministrstvu za šolstvo šer vedno opravlja svoje delo. Ravno zato se mora v Sloveniji nekaj spremeniti. Ne smemo si dovoliti, da nas bo kdorkoli in kadarkoli žalil. Slovenija mora postati država vrednot.

 

Človek s takó nekulturno ravnjo javnega govora ne more več biti drugi najbolj odgovoren za sistem vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih in šolah,” se glasi Peticija za spoštovanje ljudi, ki spoštujejo Božič. V njej od slovenske vlade zahtevajo odstavitev Jerneja Štromajerja s funkcije državnega sekretarja, ker se njegov nadrejeni minister za izobraževanje Jernej Pikalo ni odgovorno odzval.

Odraz državnega sekretarja mora biti vse prej, kot žaljenje drugačno mislečih ljudi, ki spoštujejo slovenske vrednote in praznike. Zato tudi javni poziv k podpisu peticije, ter da se kaj takega nikoli več ne ponovi.

Podpišite tudi vi. Peticijo najdete TUKAJ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxSDhqbfze-8EILdWY1IiwBayxM9iK69DiV06b24FQINZOog/viewform?fbzx=7967688033970340701

Medtem pa je napovedan tudi protestni shod pred vlado in sicer 15. januarja popoldne. Protesti naj bi se nadaljevali, dokler državni sekretar ne bo razrešen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine