21.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Mladina obtožuje Možino in Vovka, da sta v intervjuju načrtno širila sovraštvo zoper LGBT, Možina meni, da gre za totalitarce, ki bi ga radi utišali

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Mladina je današnjem članku napadla Jožeta Možino in Igorja Vovka, med drugim z očitkom, da v intervjuju na RTVS sicer nista pobijala gejev in lezbijk, zato pa “zgolj” načrtno in zavestno širita sovraštvo. “A njuna prijazna maziljena zloba ni nič manj grozljiva,” so zapisali in zatrdili, da v teh ljudeh ni nič krščanskega. Po mnenju uredništva Mladine se mavrične zastave obešajo v opravičilo – opravičilo za najbolj skrajno ravnanje z geji in lezbijkami ter transspolnimi osebami, ki so jih v preteklosti želeli iztrebiti. Šli so celo tako daleč, da so promoviranje LGBT ideologije vpletli v osamosvojitev Slovenije: “Temu ravnanju smo z osamosvojitvijo in demokratizacijo v Sloveniji rekli ne, Možina. Hoteli smo, da vsak lahko ljubi in sam izbira. Zato smo se razšli.” A bodimo iskreni, vsiljevanje ideologij in cenzura nasprotne ideje nas pelje ravno v to, pred čemer smo ob osamosvojitvi bežali – v avtoritativen sistem, kjer je dovoljena le ena resnica.

“Intervju-Igor Vovk je vreden ogleda že zaradi stališč, ki so v množičnih medijih cenzurirane. In kako sprevrženo- pravico do javne besede mu jemljejo tisti, ki se razglašajo za napredne v bistvu pa gre za fašistoidne totalitarce, ki bi zatirali drugače misleče,” je poudaril Jože Možina, ki je pred dnevi v oddaji na javni RTV gostil ustanovitelja Zavoda iskreni in tednika Domovina, Igorja Vovka, ki je svojo pot  začel skozi dveletno praktično izobraževanje zakonske in družinske terapije. Vovk zdaj vodi neprofitno organizacijo, ki podpira in promovira klasično družino, z očetom, mamo in otroki. Po njegovem prepričanju je prejšnji sistem posegel v osnovno celico – družino. “Družina je kot osnovna celica družbe, če jo razrahljaš, je hitro vodljiva do vseh sistemov,” je pojasnil. Gibanje, ki organizira tudi vsakoletni množično obiskan Festival družin, se je ob pritisku aktivistov skupnosti LGBT znašlo v nemilosti medijev. Namen festivala je, da okrepi vrednost družine, kar pa LGBT skupnosti ni povšeči.

Tovrstni aktivizem pridobiva moč tudi s podporo multinacionalk. Vovk je glede njihovega odnosa do skupnosti LGBT povedal: “Absolutno nismo proti istospolno usmerjenim osebam, smo pa proti ideologiji LGBT, saj se je v povezavi z referendumom o zakonu o družinskih razmerjih pokazalo, da so cilji zelo nenavadni.” Vovk meni, da gre za ideologijo, ki spodbuja nestrpnost do drugače mislečih: “Opazili smo, da z idejo odprtosti, pluralnosti prihajamo v neki avtoritaren sistem, v katerem ne smeš več povedati svojega mnenja; in če ga poveš, te cenzurirajo. Na žalost je LGBT pri nas ugrabila levičarska shema in temu se pridružujejo tudi največje multinacionalke.” Vovk je tudi poudaril, da gre za izjemno cenzuro svetovnega formata, kar jih je pri Iskrenih tudi vodilo na pot vzpostavljanja lastnih medijev. Vovkovo še eno področje delovanja, pa je gibanje “Dovolj je”. Slednje je namenjano preprečevanju spolnih zlorab v Katoliški cerkvi in pomoči žrtvam zlorab.

“Veliko lažje bi bilo pisati ta prispevek, če bi šlo za uvid v neko zgodovinsko dogajanje v neki državi (na primer Nemčiji v času nacizma) ali pa za prispevek o primeru odkrite homofobije na čečenski televiziji – saj veste, tam geje in lezbijke pač pobijajo. No, Jože Možina in Igor Vovk, direktor zavoda Iskreni, jih v Intervjuju ne pobijata, ampak »zgolj« načrtno in zavestno širita sovraštvo. A njuna prijazna maziljena zloba ni nič manj grozljiva,” je Stanka Prodnik zapisala v Mladini. Prodnikova, ki v resnici niti ne obstaja, je med drugim je tudi dodala, da se to, kar ti ljudje počnejo, imenuje zlo. “Stran svoje umazane tace od Biblije, za začetek, Vovk in Možina. To ni vajina knjiga, zlorabljata jo,” je napadla oba, Vovka in Možino. To sicer ni prvič, da je Mladina izrazila svoj sovražni odnos do Možine. “Težko je pisati o Jožetu Možini in Petru Jambreku; človek je na tem, da začne uporabljati grde, prostaške izraze, kar malo bi psoval in se jezil,” je zapisala spomladi in Možino označila za moralnega reveža, ki po njenih besedah, tako kot tudi Peter Jambrek, počne vse le zase, tako kot večina vrhovnih janšistov. Na Možino pa so se spravljali tudi že pred leti – ker pač ne promovira levičarske agende in ker odrito razkriva svoj pogled na svet.

Devet let je že od tega, odkar so bili družinski referendumi in takrat so se LGBT gibanja dobesedno obrnila proti Vovku – takrat je prvič občutil, kaj to pomeni, da  se v bistvu sistematizirajo in organizirajo. Klicali so in pisali so pisma vsem pokroviteljem, da so proti njim in da kratijo svobodo ter da jih ne smejo sponzorirati, ker bodo sicer naredili proteste pred njihovimi podjetji. “To ni ravno spoštovanje različnosti,” je pripomnil Možina in dodal, da po drugi strani pa ravno oni njim očitajo, da so proti istospolnim osebam, kar se pa tudi grdo sliši. Vovk je poudaril, da ima tudi bližnje prijatelje, ki so istospolno usmerjeni – tako da so take in podobne navedbe čisto zavajanje. So pa vsekakor proti vsiljevanju LGBT ideologije oziroma nekaterim njenim ciljem – kot je na primer prilastitev otroka. Ta namreč po naravi vedno pride iz moža in žene, na pa kar iz “lufta”. Poleg tega pa se tudi opaža, da se z idejo odprtosti in pluralnosti prihaja v nek avtoritaren sistem, kjer več ne smeš povedati svojega mnenja.

 

“Dovolj je vašega enačenja mnenj in dejstev, s katerim načenjate veljavni pravni red te države, dovolj je vašega sovražnega govora proti ozaveščenim ženskam, proti LGBT, proti ločenosti države in Cerkve,” je Sonja Lokar zapisala v Dnevniku, kjer so mnenja, da nihče na nacionalni televiziji nima pravice napadati manjšinskih skupin, ki se še vedno krčevito borijo za to, da bi jim priznali enake pravice kot vsem drugim. Intervju pa je zbodel tudi Evgenijo Carl, ki je tvitnila, da omenjeni intervju potrebuje najbližji kontejner za nevarne odpadke. Če izrečeš mnenje, ki ni v skladu z globalističnimi trendi, ki jih večinoma vsiljuje levica, gre torej za napad, sovražni govor in rušenje pravnega reda države. Tega, da se z vsiljevanjem LGBT ideologije ruši naravni red sveta, ne kritizira nihče. Četudi – kot smo videli tudi v tem primeru, pa je tak človek napaden, cenzuriran, linčan. Označen najmanj za nacista. In ravno to je dokaz, kako nas vsiljevanje kakršnekoli ideologije, tudi pod pretvezo odprtosti, peha v avtoritaren sistem, ki naj bi se ga prav vsi želeli izogniti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine