13.9 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Mitja Iršič: Retorika Mateja Šurca je retorika levega medijskega fašizma, uvoženega iz najbolj zavržnih skrajno levih ameriških publikacij!

Matej Šurc nas je v radijski oddaji RTV Labirinti  sveta v gromovniškem monologu spet spomnil, zakaj so se slovenski mediji nekoč predstavljali s skupnim nazivom glasil socialistične zveze delovnega ljudstva.

Takrat so predstavljali elite komunističnih oligarhov, ki so se zajedle v nedrje slovenskega naroda in ga izsesale do kosti. Danes njihovi medijski nasledniki služijo njihovim potomcem, istim komunističnim oligarhom, ki se modno imenujejo demokratični socialisti, kateri so si zelo »na ti« s pajdaškim kapitalizmom balkanskega sloga. Kako drugače bi si lahko tolmačili frontalni napad na največjo, najuglednejšo in najbolj stabilno stranko v državi, edino resnično relevantno desnosredinsko opcijo, ki jo še premoremo? Za Mateja Šurca je stranka komunističnih oligarhov – ki so po parlamentu razprostrli svoje totalitarne industrijske niti skozi skupino dnevnopolitičnih lutk – edina prava alternativa »desničarskega populizma, podkrepljenega z revolucionarno ideologijo sovraštva do tujcev in drugačnosti«, ki bojda trenutno vlada v višegrajskih državah, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Kako priročno – za Mateja Šurca je edina svetla izjema Srednje in Vzhodne Evrope naš levičarski osamelec, ki že 10 let melje svojo pot kulturnega marksizma, institucionalizirane korupcije, vampirske države in ponorele birokracije. Dejstvo, da so nas višegrajske države ekonomsko dohitele, v nekaterih kazalnikih pa celo prehitele – kljub temu da so dve desetletji nazaj razvojno zaostajali za skoraj generacijo – je gromovnikom nepomembno. Pomembne so besede in njihova lažno emocionalna nabitost. Evropske koalicije sovraštva? Kakšna posrečena retorika levega medijskega fašizma, uvoženega iz najbolj zavržnih skrajno levih ameriških publikacij! Evropske koalicije sovraštva so države, ki niso podlegle na novo narisani premici političnih delitev, kjer je skrajna levica nova normalnost. 

Kaj vam je Matej Šurc nič kaj subtilno zares hotel sporočiti?  Vsi, ki niste volili za katero od različnih okusov Stranke Demokratične Premove, ste klerofašisti. Volivci SDS, NSi in SNS ste Mateju Šurcu plačali 12,75 evra, da vas je ozmerjal s tem nazivom. Slovenska desnica – verjamem, da vas je bilo nekaj nategnjenih in ste volili SMC, LMŠ, morda celo SMC, v upanju na dogovor za desno-sredinsko prihodnost. Skupaj z volivci SDS in NSi vas je gotovo več kot polovica države, kot je bilo že od osamosvojitve v naši državi običajno. Torej polovica države, ki si morda želi varnih mej, nižjih davkov in  manj birokracije, je klerofašistične, še več – povampirjeno homofobne, lažno domoljubne. Boste dovolili, da vas nekdo, ki je de facto vaš uslužbenec, žali na tako pritlehen, lažniv in oseben način?

Čas je, da zdrava sredica slovenskega naroda vstane in reče: Dovolj je, dovolj! Ne gre se za levo in desno. Gre se za to, kaj je prav in kaj narobe. Kaj je pametno in kaj neumno. Kaj je izmišljeno in kaj je res. Dovolj kulturnega marksizma. Dovolj žaljenja s fantomsko ksenofobijo. Dovolj ščitenja svetih krav slovenskega butl-socializma v imenu tajkunov, zbranih okoli Foruma 21. Naš glas je lahko podobno močan kot glas desettisočih, ki so na trgu republike (takrat še revolucije) skandirali, da si želijo tržno ekonomijo in neodvisnost. Skrajno levi aktivisti, zamaskirani v novinarje kot gospod Šurc, ne smejo in ne morejo biti del programa javne televizije, ki jo plačujemo vsi državljani. Sporočite to Igorju Kaduncu in Ilinki Todorovski. Sporočite jima v takšnem številu, da tega ne bosta mogla več ignorirati in jima bo postalo jasno, da je slovenskemu narodu dovolj.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine